Huikean nousun toisella kierroksella tehnyt Rebensburg: "Mikään ei ole mahdotonta"

Viktoria Rebensburg oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta 11. sijalla, mutta hän uskoi koko ajan vahvasti MM-mitaliin.

Viktoria Rebensburg Kuva: EPA

Viktoria Rebensburg otti uransa ensimmäisen MM-mitalinsa nousemalla huikealla toisella laskulla 11. sijalta hopealle Vailin suurpujottelussa. Rebensburg laski toisella kierroksella nopeimman laskun, mutta ei ollut tästä yllättynyt.

- Minulla oli hyvä fiilis jo ensimmäisellä kierroksella. Luulin laskeneeni hyvin, mutta tulos ei ollut sitä. Yritin ehkä liikaa. Olin kuitenkin tyytyväinen ensimmäiseen laskuuni. Toisella kierroksella yritin vain kaikkeni alusta lähtien. Onneksi se kannatti, Rebensburg sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Sanoin valmentajalleni ensimmäisen kierroksen jälkeen, että ero on vain 0,8 sekuntia mitaliin. Tietenkin se on suuri ero, mutta muut laskivat sen verran ensimmäisellä kierroksella minua nopeammin, joten se on otettavissa kiinni eikä mikään ole mahdotonta.

Saksalainen oli Vailin syöksylaskussa viides ja supersuurpujottelussa kymmenes, mutta suurpujottelu oli juuri se laji, jossa häneltä odotettiin kunnon tulosta. Viime talvena Sotshissa hän oli lajissa pronssilla ja Vancouverin olympiakisoissa hän juhli suurpujottelun voittoa.

- Kun katsoo parin viime vuoden tuloksiani, niin suurpujottelu on minulle se tärkein laji, se minkä parissa olen tehnyt työni. Totta kai pidän syöksystä ja super-g:stä, mutta suurpujottelun kanssa olen kasvanut, hän totesi.