Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Boston-luotsi Claude Julien: Rask on jatkuvasti valmis haastamaan

Tuukka Rask nosti pelinsä tammikuussa viime vuoden Vezina –tasolle. Hurjassa iskussa ollut Rask sai tuon jakson aikana vihdoin myös joukkueeltaan tukea.

urheilu
Bostonin maalivahti Tuukka Rask.
AFP / Lehtikuva

Boston Bruinsin kausi NHL:ssä ei ole ollut helppo. Stanley Cupin 2011 voittanut ja finaalissa 2013 hävinnyt Boston ei kuulu kuluvalla kaudella liigan suosikkeihin. Nuorentunut joukkue on joutunut maksamaan kauden mittaan oppirahoja.

Kausi ei luonnollisesti ole ollut helppo myöskään yksilöille joukkueessa. Avainpelaajista etenkin David Krejcin ja Zdeno Charan loukkaantumiset söivät joukkueen iskukykyä syyskaudella. Poissa oli myös muita avainpelaajia. Yksi sijaiskärsijöistä oli suomalaismaalivahti Tuukka Rask.

Rask ei syksyllä saanut joukkueelta kaipaamaansa tukea.

Tammikuussa alkoi kuitenkin tapahtua. Kolossaalinen Chara palasi luutimaan maalin eteen ja Krejci alkoi leipoa hyökkäyspäässä. Saman aikaan Rask löysi hurjan vireen. Raskin 31 ensimmäisen ottelun torjuntaprosentti oli 91.1 ja päästettyjen keskiarvo 2.54.

Tammikuussa alkaneen vahvan yhdentoista ottelun jakson aikana 95.0 ja 1.62. Rask voitti yhdestätoista ottelustaan kahdeksan.

- Tuukka on ollut todella vakuuttava viimeisen puolitoista kuukautta. Hän ei saanut kaikissa vaiheissa normaalia ”suojelua” loukkaantumisten vuoksi ja se laittoi hänelle painetta, päävalmentaja Claude Julien sanoi Yle Urheilulle Vancouverissa keskiviikkona.

Mutta ei Julien pelkästään joukkueen vuoksi Raskin tilastojen myönnä parantuneen.

- Ei ei! Hän on ollut paljon parempi viime aikoina, siitä ei ole kysymystäkään. Hän on parantunut paljon, Julien jatkoi.

”He’s feeling it!”

Juuri nyt Rask on iskussa, jolla voi johdattaa tasaisessa idässä Bruinsin pudotuspeleihin. Rask on edelleen itäisen konferenssin ja koko liigan parhaita maalivahteja. Ja juuri tämä osa-alue pelistä saattaa ratkaista kalkkiviivoille luultavasti venyvän pudotuspelitaiston.

- Tuukka on tulessa juuri nyt! Ajoittain näet, kun maalivahdeilla ei kulje, miten he hakevat peliä hieman ja alkavat epäröidä. Eivätkä he ole silloin aggressiivisia ja pelaavat sen vuoksi syvällä, Julien selvittää.

- Nyt Tuukka on jatkuvasti valmis haastamaan ja tulemaan vastaan sieltä. Hän ei pelkää ja näyttää todella itsevarmalta, Julien jatkaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat