Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Jääkiekkokierros
  • Suomen Urheilugaala
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

MP palaa korpivaellukselta parrasvaloihin – ottaa MYPAn paikan Ykkösessä

Mikkeliläinen MP palaa valtakunnallisiin jalkapallosarjoihin ottamalla MYPAn paikan jalkapallon Ykkösessä. Cup-mestaruuksia ja SM-mitaleita kahminut seura on pelannut viime vuodet kakkosta.

urheilu
Ilkka Mäkelä
MP lähtee Ykköseen Ilkka Mäkelän johdolla.Timo Ikonen / Yle

Sarjapaikka Ykköseen avautui perjantaina MYPAn luovuttua paikasta. MP teki päätöksen pikavauhdilla. Seuran hallitus päätti asiasta yksimielisesti perjantaina iltapävällä. Samalla kurkistettiin kukkaroon.

– Talous ei tietenkään ole koskaan liian hyvällä mallilla. 50 000 euroa nykyiseen pohjaan kun lisätään, niin pitäisi riittää, arvioi seuran puheenjohtaja Jarmo Vuorinen.

Päätöstä helpotti seuran velattomuus ja vankka junioritoiminta.

MP on pelannut viime kaudet jalkapallon Kakkosta. Vuonna 1929 perustetun seuran menestysvuodet osuivat 1970- ja 1990-lukujen alkuun. Tuolloin seura valtasi kahdesti Suomen cupin ja oli kahdesti SM-hopealla.

Uuden valmentajan johdolla

MP palkkasi hiljattain seuran päävalmentajaksi ja toiminnanjohtajaksi Ilkka Mäkelän. Mäkelä on valmentanut mm. MYPAa ja nuorisomaajoukkueita. Ilkka Mäkelä uskoo, että seura saa iskukykyisen joukkueen Ykköseen.

– Meillä on kolmen kenttäpelaajan vaje. Käytännössä sarjanousu nostaa vaatimustasoa noille hyökkäyspään hankinnoille, sanoo Mäkelä.

Ilkka Mäkelä korostaa, että seuran nykysopimuksia kunnioitetaan.

– Kyllähän sarjojen välissä kuilua on, mutta en usko, että tasoero mikään dramaattinen on. Esimerkiksi HIFK pärjäsi nousijana tosi hyvin, Mäkelä muistuttaa.

Suosittelemme

Tuoreimmat