Ligety haamulaskulla historialliseen mestaruuteen

Ted Ligety hullaannutti kotiyleisön, kun hän nousi toisella kierroksella suurpujottelun maailmanmestariksi. Suomalaislaskijat joutuivat pettymään.

urheilu
Ted Ligety
Ted LigetyEPA

Ted Ligety oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta viidennellä sijalla, mutta kuitenkin iskuetäisyydellä MM-mitalitaistoon. Mr. suurpujotteluna tunnettu yhdysvaltalainen onnistui kuitenkin täydellisesti toisessa laskussaan ja otti maalilinjan ylitettyään johtopaikan peräti 1,23 sekunnin erolla.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Marcel Hirscher johti kisaa toisella kierroksella aina viimeiseen väliaikapisteeseen saakka, mutta menetti koko ajan johtoasemaansa. Maalissa hän jäi Ligetystä 0,45 sekuntia. Alexis Pinturault pystyi nostamaan sijoitustaan toisella kierroksella ja nappasi uransa ensimmäisen MM-mitalinsa, pronssia.

Ligetylle suurpujottelun maailmanmestaruus oli peräti kolmas perättäinen ja hän on noussut neljissä edellisissä MM-kisoissa mitaleille. Ligety on viihtynyt viime vuosina Beaver Creekin rinteellä, vaikka tämä kausi ei olekaan ollut hänelle aivan loistava. Yhdysvaltalainen oli voittanut Beaver Creekissä neljä edellistä suurpujottelun maailmancupia.

Ligety ohitti voitollaan Bode Millerin eniten MM-kultamitaleita (5) voittaneena yhdysvaltalaislaskijana. Lisäksi hän jätti Lindsey Vonnin taakseen eniten MM-mitaleita kahmineena yhdysvaltalaisena (7).

Marcus Sandellilta odotettiin samanlaista nousua kuin Viktoria Rebensburgilta naisten kisassa, mutta iso virhe heti radan alussa vei Sandellilta mahdollisuudet huippuaikaan. Sandell putosi 11. sijalta 14. sijalle. Samu Torsti oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 20. sijalla. Vaasalainen teki pieniä virheitä toisen laskunsa aikana ja putosi tuloslistalla yhden pykälän. Eemeli Pirinen keskeytti ensimmäisellä kierroksella.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat