Hyppää sisältöön

Shiffrin ei anna ennakkosuosikin paineiden häiritä – kärkipaikka ensimmäisellä kierroksella

Kotiyleisön suuri suosikki Mikaela Shiffrin osoitti naisten pujottelun ensimmäisellä kierroksella, että hän on voittokunnossa. Molemmat suomalaislaskijat selviytyivät toiselle kierrokselle.

Mikaela Shiffrin
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Vasta 19-vuotias Mikaela Shiffrin on hallitseva maailmanmestari ja olympiavoittaja pujottelussa ja osoitti MM-kisojen pujottelun ensimmäisellä kierroksella, miksi hän on hallinnut lajia viime vuodet. Vailista kotoisin oleva Shiffrin viihtyi kotirinteessään ja otti virheettömällä laskullaan kärkipaikan haltuunsa.

Maailmancupin pujottelua johtavan Frida Hansdotterin odotettiin haastavan Shiffrin, mutta ruotsalainen jäi jo radan alkuosassa yhdysvaltalaiselle 0,27 sekuntia. Hansdotter teki laskussaan virheistä, mutta tästä huolimatta ero oli maalissa vain 0,4 sekuntia.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmannella sijalla on Tshekin Sarka Strachova. Strachovalta poistettiin kesällä 2012 aivokasvain, mutta hän palasi takaisin kilparinteisiin jo seuraavana talvena.

Vailin kisoista historiallista viittä mitalia hakenut Tina Maze ei päässyt sinuiksi ensimmäisen kierroksen radan kanssa, joka oli tekninen mutta hidasvauhtinen. Suurpujottelussa ilman mitalia jäänyt slovenialainen laski perusvarman laskun eikä ottanut riskejä on tällä hetkellä viidennellä sijalla.

Merle Soppela teki laskussaan yhden ison virheen, joka kostautui hänen ajassaan. Soppela sijoittui kuitenkin 25. sijalle  jääden 2,64 sekuntia kärjestä. Kristiina Rove sen sijaa joutui jännittämään loppuun asti, pääseekö hän toiselle kierrokselle, sillä hän jäi kärjestä liki 8 sekuntia. Rove sijoittui jaetulle 57. sijalle, kun toiselle kierrokselle pääsi 60 parasta laskijaa. Kisaan oli ilmoittautunut 120 laskijaa.