Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER

Kärpät rikkoi yli kahdeksan vuoden putken – Karhunen loisti maalilla

Molemmat Tarkit poistuivat maalilta etuajassa, kun Kärpät kaatoi JYPin vieraskentällä 4-2-lukemin. Syyt tosin olivat varsin erilaiset.

urheilu
Kärppien Tomi Karhunen venyttelee.
Tomi Hänninen

Kärpät oli viimeksi voittanut JYPin Hippoksella varsinaisen peliajan puitteissa 22.11.2006. 2-4-lukemiin päättynyttä ottelua seurasi Hippoksella täysi tupa, ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Ottelun avauserä oli sanalla sanoen ihmeellinen. Kärpät onnistui kaikessa, JYP ei missään. Kun ottelua oli pelattu vajaat 14 minuuttia, paloi maalitaululla jo 0-4. Tässä vaiheessa myös molemmat aloittavat maalivahdit oli vaihdettu.

Kärppien maalilla aloittanut Iiro Tarkki poistui maaliltaan vatsataudin vuoksi ajassa 9.05 ja velipoika Tuomas Tarkki antoi JYPin maalilla tilaa Sami Rajaniemelle 0-4-tilanteessa.

Kärppien neljännen maalin jälkeen alkoi JYPin takaa-ajo, ja kotijoukkue hallitsi peliä sekä toisessa että kolmannessa erässä.

Vaikka välillä näytti siltä, että JYP saattaisi vielä nousta Kärppien rinnalle, niin ei kuitenkaan käynyt. JYPin Jani Tuppurainen oli ottelun jälkeen ymmällään ensimmäisen erän tapahtumista.

- Lepsua puolustamista 20 minuuttia ja neljä-muna, eipä siinä sen jälkeen tarvitse muuta kuin pelata menemään ja katsoa mihin se riittää. Paineet oli poissa ja enää ei ollut kuin voitettavaa, Tuppurainen kertasi.

Kärppien voiton takuumies, maalintekijöiden lisäksi, oli maalille vaihdettu Tomi Karhunen. JYP laukoi ottelussa kaikkiaan 79 kertaa, joista torjuntoja Karhuselle kertyi peräti 43.

- Pitkästä aikaa sellainen peli, että tuli kiekkoa kunnolla. Ehkä se oli just sellainen peli, minkä minä tarvitsin tähän paikkaan. JYPiltä tasaisen tappavaa rumputulitusta koko ajan. Tuntuma pysyy paljon helpommin, silloin kun kiekkoa tulee koko ajan.

- Toisaalta, laukaukset tuli aika kaukaa, koska joukkue puolusti hyvin. Oli kyllä minulle mukava ottelu, sanoi ottelun kolmen tähden pelaaja.

Kärpät laukoi ottelussa yli puolet vähemmän kuin JYP, laukauksia oululaisille kertyi 35.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat