Suora

  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Shiffrin toteutti unelmansa – Hansdotter teki kisasta jännitysnäytelmän

Mikaela Shiffrin onnistui siinä, mistä hän haaveili pitkään: hän voitti pujottelun maailmanmestaruuden MM-kotikisoissaan. Frida Hansdotter ei päästänyt yhdysvaltalaista kuitenkaan helpolla.

urheilu
Mikaela Shiffrin
Mikaela ShiffrinEPA

Naisten pujottelun maailmanmestaruudesta nähtiin juuri sellainen jännitysnäytelmä, mitä haluttiinkin. Kotirinteessään laskenut Mikaela Shiffrin johti ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta kadotti hetkeksi johtoasemansa toisessa laskussa.

Shiffrin onnistui kuitenkin puristamaan jälleen itselleen tyypillisen aggressiivisen loppulaskun ja käänsi tappioasemansa voitoksi. Näin hänestä tuli kolmas naislaskija, joka on ottanut toisen perättäisen maailmanmestaruuden ja ensimmäinen maailmanmestari, joka on vuoden 1997 ja italialaisen Deborah Compagnonin jälkeen voittanut MM-kultaa kotikisoissan.

Hopeaa otti Ruotsin Frida Hansdotter, joka piti johtoasemaa hallussaan vielä Shiffrinin laskun keskivälissä. Kaksikon väliin jäi eroa 0,34 sekuntia. Pronssia otti Tshekin Sarka Strachova, jolle mitali oli jo uran neljän MM-kisoissa.

Slovakian Veronika Velez Zuzulova teki mainion nousun toisella kierroksella, kun hän nousi kymmenenneltä sijalta neljänneksi. Hän jäi mitalista ainoastaan 0,17 sekuntia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ollut Michaela Kirchgasser sen sijaan epäonnistui, sillä hän laski ulos jo neljännellä portilla. Myöskään kisojen neljättä MM-mitaliaan metsästänyt Tina Maze ei saanut laskuaan kulkemaan ja sijoittui vasta kahdeksanneksi.

Merle Soppela laski 21. sijalle ja otti uransa parhaan MM-sijoituksensa. Rovaniemeläinen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen laskuunsa, sillä hän teki ison virheen radan tasaisella osuudella, mikä rokotti hänen loppuaikaansa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulla 57. sijalla ollut Kristiina Rove laski radalta ulos.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat