Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Shiffrin sai apua joukkuekaveriltaan – "Luotin, että pystyn hyökkäämään"

Mikaela Shiffrin kantoi ennakkosuosikin paineita harteillaan. Kun Ted Ligety voitti suurpujottelun maailmanmestaruuden perjantaina, helpotti se myös Shiffrinin asemaa.

urheilu
Mikaela Shiffrin
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Yhdysvaltalaiset odottivat laskijoiltaan menestystä MM-kotikisoista, ja etenkin vasta 19-vuotiaalta Mikaela Shiffriniltä odotettiin mestaruutta. Kovassa pyörityksessä ollut Shiffrin tiedosti odotuspaineet, mutta hän sai apua joukkuekaveriltaan Ted Ligetyltä, joka otti USA:n kisojen ensimmäisen maailmanmestaruuden suurpujottelusta.

- Ensimmäinen ajatukseni oli, kun hän ylitti maaliviivan: ”Jee, hän voittaa!” Seuraavaksi ajattelin: ”Kiitos, että otit kultaa”, Shiffrin myönsi.

Tämä on niin huikeaa! Kaikki on niin loistavaa, niin mieletön tunnelma. Olen niin onnellinen, että saimme kisata tänä vuonna Yhdysvalloissa.

Mikaela Shiffrin

Shiffrin oli valmistautunut pujottelukisaan huolella, sillä hän oli harjoitellut viimeiset viikot pehmeämmällä radalla. Näin hän pystyi varautumaan siihen, millaiset olosuhteet todennäköisesti olisivat pujottelun toisella kierroksella. Tämä kannatti, sillä vaikka Shiffrin hukkasi toisessa laskussaan hetkeksi johtoasemansa, puristi hän lopulta maailmanmestariksi 0,34 sekunnin turvin.

- Tiesin, että se 0,4 sekunnin ero, mikä minulla oli, ei ollut paljoa. Ja toisella laskulla Frida (Hansdotter) oli niin nopea! Yritin valmistautua tähän henkisesti, ja luotin siihen, että pystyn vielä hyökkäämään, onnellinen mestari kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Tämä on niin huikeaa! Kaikki on niin loistavaa, niin mieletön tunnelma. Olen niin onnellinen, että saimme kisata tänä vuonna Yhdysvalloissa. Ja oli mahtavaa saada kultamitali.

Nuoresta iästään huolimatta Shiffrin on jo voittanut kaksi maailmanmestaruutta ja olympiakultaa pujottelusta, mutta hänellä on jo seuraavat tavoitteet mielessään.

- Olen ajatellut paljon super-g:n laskemista, mutta kaikki on kiinni vain ajoituksesta. Minulla on vielä asioita opittavana suurpujottelussa, etenkin silloin jos rata on enemmän avoin ja suoralinjainen. Se on ehkä vauhtilaskijoille helpompaa ja minun pitää harjoitella sitä enemmän, että pystyn voittamaan kaikenlaisilla radoilla, Shiffrin totesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat