1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Pujotteludraamaa kerrakseen: ennakkosuosikki keskeytti, yllättäjä nousi mestariksi

Jean-Baptiste Grangen tuhkimotarina sai huikean päätöksen, kun hän laski pujottelun maailmanmestariksi Vailissa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Marcel Hirscher joutui pettymään.

Jean-Baptiste Grange Kuva: EPA

Jean-Baptiste Grangea ei ole nähty viime vuosina palkintosijoilla eikä häntä pidetty pujottelukisan ennakkosuosikkina, vaikka maailmanmestari lajissa onkin vuodelta 2011. Loukkaantumisista kärsinyt ranskalainen oli hyvässä vauhdissa jo ensimmäisellä kierroksella, mutta iso virhe vei häneltä huippuajan ja hän oli kierroksen jälkeen viidennellä sijalla.

Toisella kierroksella Grange onnistui kuitenkin tekemään loistolaskun. Grangea ei lumisade haitannut, vaan hän ylitti maaliviivan 0,35 sekunnin johtoasemassa. Tämän jälkeen hänen piti vielä odottaa, miten neljän seuraavaa laskijaa onnistuvat.

Ruotsalaiset Mattias Hargin ja Andre Myhrer epäonnistuivat ja putosivat tuloslistalla sijoille 5 ja 6. Yhtenä ennakkosuosikkina pidetty Venäjän Alkesander Horoshilov oli hyvin hermostunut ja menetti johtoasemansa jo alkumetreillä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Marcel Hirscherkin oli menettänyt etumatkaansa, kunnes teki virheen radan lopussa ja laski ulos. Näin Grange sai tuulettaa uransa toista maailmanmestaruutta ja himmeämmät mitalit pokkasi saksalaiskaksikko Fritz Dopfer ja Felix Neureuther.

Hirscherin lisäksi kärkilaskijoista keskeyttivät myös ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksantena ollut Alexis Pinturault ja kymmenentenä ollut Jens Byggmark. Suomen edustaja kisassa, Joonas Räsänen keskeytti jo ensimmäisellä kierroksella.