Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

SaiPa romahti pahemman kerran – "Kyseenalaista puolustamista"

Tampereen Ilves näytti SaiPalle Kisapuistossa vaarallisuutensa nousemalla vahvan viimeisen erän ansiosta 4-2 voittoon. Voitto takasi tamperelaisille iskupaikan juuri SaiPaa vastaan, kun eroa on enää kolme pistettä.

urheilu
Ilves juhlii
Ilves juhliiTomi Hänninen

Turo Asplund aloitti talkoot kolmannen erän puolivälissä tasoittamalla 2-2 ja vain hetki tästä Jiri Veistola pääsi iskemään tyhjään maaliin SaiPa maalivahti Jussi Markkasen oltua tilanteesta täysin ulkona. Ilves puolusti uhrautuvasti omaa aluettaan eikä SaiPan takaa-ajo oikein lopussa saanut tuulta purjeisiin, vaikka Markkanen otettiin hyvissä ajoin pois maalilta, niin loppunumerot 4-2 tyhjiin pääsi iskemään Jarkko Näppilä.

Ennen tätä iltaa tehot 3+1 iskenyt Veistola myönsi, että kova Lukko tappio potutti jota ei voi kieltää.

- Otimme siitä oppia ja sen märehtiminen ei enää tässä pelissä auttanut mitään. Ilves jäi Lappeenrantaan yöksi ja joukkue hoitaa yhdellä reissulla torstaisen Blues vierailun Espoossa. Tämä voitto antaa hyvät eväät loppuviikonpeleihin, totesi Veistola ja tällaiset pelimatkat tiivistävät hyvin joukkuetta hän päätti.

SaiPan Matti Järvinen myönsi, että viimeisessä erässä SaiPa sortui ylihyökkäyksiin koska toisessa erässä emme saaneet hyvistä maalintekopaikoista tapettua peliämme.

– Meidän olisi pitänyt suojella omaa johtoamme paremmin, Järvinen analysoi ottelua. Hän muistutti myös, että oman maalin edessä SaiPan peli oli liian pehmeää.

- Jos vastustaja pääsee tekemään kaksi maalia juuri maalivahdin reunalta, niin siinä on kyllä kyseenalaista puolustamista, hän sanoi.

Torstaina Kärppien kanssa ei tällaiseen pehmoiluun ole varaan kotihallissa, jos mielii saada pisteitä. Olemme menettäneet viime kierroksilla tärkeitä pisteitä, johon ei olisi varaa.

- Joukkueen pisteet ovat tässä vaiheessa kautta tärkeämpiä kuin omat 1+1 tässä kamppailussa kirjauttanut Järvinen päätti.

Myös Jussi Markkasen epävarmat otteet saivat Kisapuiston yleisön huolestumaan.

– Kyllä kaksi maalia meni yllättävän epävarmasti torjuneen Markkasen taakse helposti, oli kannattajien mielipide.

Juhani Lahti, Yle Urheilu, Lappeenranta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat