Harri Olli puhkuu intoa: "Nappihyppy voi tulla milloin tahansa"

Useista kohuistaan tunnettu Harri Olli ei halua katsoa menneisyyteen vaan mäkihyppääjä puhkuu intoa päästyään takaisin parrasvaloihin.

urheilu
Harri Olli
Harri Olli. Tomi Hänninen

*FALUN. *Harri Olli saapuu Yle Urheilun haastatteluun Suomen joukkueen hotellilla hymyillen ja rentona. Muutama vuosi sitten useat ajattelivat, että mies ei nouse enää maajoukkueeseen ja arvokisoihin. Nyt hän on Falunin MM-kisoissa pitkän ja rankan tien jälkeen.

- Kyllä se on vaatinut sitoutumista ja malttia. Siinä turhautuu, kun on joskus osannut hypätä ja tietää mitä pitäisi tehdä. Mutta sitten se ei niin yksinkertaista olekaan ja asioita ei välttämättä enää muista, Olli kertoo.

Ranteeseen pesinyt bakteerin aiheuttama moniniveltulehdus uhkasi vakavasti Harri Ollin terveyttä. Kortisonihoidot ja kaksi leikkausta veivät hänet heikkoon kuntoon. Käden liikkuvuus on vielä heikko, mutta reumatyyppistä lääkitystä ei enää tarvitse.

"Hienoa vetää 200 metriä viiteen vuoteen"

Olli on Falunissa ensimmäistä kertaa, sen hyppyrimäet ovat uusi kokemus. Vikersundissa vajaat viikko sitten hän ponnisti ensimmäistä kertaa vuosiin maailmancupin pisteille.

- Olihan se tosi hieno fiilis. Vaikein kynnys on takana, pystyin näyttämään itselleni, että pystyn vielä hyppäämään. Tuntui mahtavalta vetää yli 200 metriä viiteen vuoteen, en muistanutkaan kuinka hienoa se on.

- Hyppy alkaa muistuttaa sitä, mitä se on joskus ollut. Se nappihyppy voi tulla milloin tahansa.

Olli on varma, että jatkaa hyppäämistä myös tämän kauden jälkeen. Nyt on päästy taas asian ytimeen. Päätavoitteet ovat Lahden 2017 MM-kisoissa ja 2018 olympiakisoissa.

"Ei huvita muistella menneitä"

Nykyisin Lahdessa perheineen asuva Olli ei halua muistella menneitä, eletty on elettyä ja suunta on eteenpäin. Kotona odottavat vaimo ja syksyllä syntynyt poika.

- Asioilla on tärkeysjärjestys. Minulla on ainakin ihan mukavaa, ja toivottavasti niin on jatkosakin, toteaa rauhallinen Harri Olli, kiittää ja kiirehtää joukkueen palaveriin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat