Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ESP - USA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - CAN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kakkosvahti torjui Kärpät nurin Kisapuistossa

SaiPan vahva ja rento avauserä antoi pitkälle suuntaa torstai-illan kamppailulle sarjakärki Oulun Kärppiä vastaan. Pisteet jäivät Lappeenrantaan, kun SaiPa voitti ottelun 4–1.

urheilu
Andreas Bernard
Andreas Bernard oli oivassa vireessä torstaina.Tomi Hänninen

Toisen pelinsä SaiPassa pelannut KHL vahvistus Patrik Bjorkstrandin suoraan luistelusta ampuma laukaus ajassa 3.17 siivitti kotijoukkueen hurmokseen, jota ei vähään aikaan Lappeenrannassa ole nähty.

Avauserän lopulla SaiPan ylivoima osoitti taas vaarallisuutensa kun Sam Lofqvistin veto upposi toistamiseen Iiro Tarkin taakse. Kahden tehopisteen iltaa viettänyt SaiPan Brian Salcido nousi samalla puolustajien pistepörssin kärkeen ohi Teemu Aallon ja Lauri Taipaluksen.

Toisessa erässä Kärpätkin lisäsi vauhtia, mutta ainoastaan Dan Spangin veto pääsi yllättämään SaiPan maalilla olleen Andreas Bernardin, jonka pikakomennus pelipäivän aamuna takasi hyvän valmistautumisen tähän otteluun.

Bernard on väkisin jäänyt Jussi Markkasen varjoon, mutta tämäniltaisella näytöllä saattaa tulla jatkossakin peliaikaan, mikäli Markkasen "pienet " vammat eivät piakkoin parane.

- Kyllähän peliaika Kärppien tasoista joukkuetta vastaan antaa paljon motivaatiota, iloitsi Bernard pelin jälkeen.

- Minulle on hyvä vain, että vastassa on joukkue liigan kärjestä. Avauserän 2–0-voitto oli meille tosi tärkeää, sillä Kärppien muutamat paikat osuivat ainoastaan toisen erän vaiheille, analysoi Bernard ottelua.

Hänen mukaansa SaiPa puolusti tänään todella vahvasti, koska lappeenrantalaiset tiesivät, että vastassa on todella kova joukkue.

Kärppien Iiro Tarkki myönsi suoraan, että vierasjoukkue ei ollut alustan alkaen valmiina peliin.

- Täytyy miettiä miksi emme olleet heti valmiina, mutta onneksemme lauantaina pääsemme kotihalliin HPK:ta vastaan, jossa valmistautumisen on oltava aivan erilaista kuin tänään SaiPaa vastaan, murehti Tarkki.

Vain yksi tehty maali ei Tarkin mukaan ollut yllätys, mutta parempaan olisi tietysti pitänyt pystyä.

- Kaikki kunnia SaiPalle hyvästä pelistä ja ansaitut pisteet jäivät nyt Lappeenrantaan, hän harmitteli. Tällaisen tappion jälkeen on mietinnän paikka miksi emme olleet valmiita otteluun, Tarkki päätti.

SaiPa katkaisi samalla kahden ottelun tappioputken, Kärpille puolestaan tappio oli toinen neljästä viimeisestä ottelusta. Sarjataulukossa jännitys tiivistyy edelleen, sijat 4-8 ovat neljän pisteen sisällä, kun vajaat 10 kierrosta on runkosarjaa jäljellä.

Juhani Lahti, Lappeenranta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat