Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärpät nousi voittoon - "Kapteenisto näytti esimerkkiä"

HPK oli tälläkin kertaa hyvässä vireessä Oulussa, mutta Kärpät vei voiton 3-2-lukemin.

urheilu
Lasse Kukkonen
Lasse KukkonenTomi Hänninen

HPK osoitti taas viihtyvänsä Oulussa. Edellisvierailulla maalivahti Juuse Saros pohjusti yllättävän vierasvoiton lainavarusteilla. Tälläkin kertaa Saros oli joukkueensa avainpelaaja, tosin omilla varusteillaan. Lisäksi vieraat hyödynsivät Kärppien avauserän virheet tehokkaasti.

Niinpä Kärpät joutuikin ponnistelemaan kovasti kolmannessa erässä noustakseen voittoon. Ivan Humlin kaksi upeaa syöttöä avasivat isännille mahdollisuuden nousta lopulta voittoon. Adam Masuhr iski 3-2 voittomaalin ajassa 53.48.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki korosti tänään kapteeniston esimerkkiä:

- Kukkonen, Pyörälä (1+2) ja Huml näyttivät tänään hienoa johtajuutta. Ei tyydytty jäämään taakse, vaan noustiin hienosti. Siitä on oltava ylpeä. Meillä oli tänään kova halu ja sitten pelattiin vähän yli. HPK iski nopeasti kaksi takaiskumaalia. Se on ollut tyypillistä meille viime aikoina. HPK taisteli hienosti ja Saros oli erinomainen, Marjamäki sanoi.

- Meillä on nyt kaksi uutta miestä ja kaksi palasi lisäksi kaukaloon. Me tarvitaan nyt aikaa, että kaikki saadaan kohdalleen. Maxwellin kentältä oli jo pieniä pilkahduksia. Davis luisteluvoimaisena sopi siihen kenttään hyvin, hän jatkoi.

Kärppien 2-2 tasoituksen tehnyt Esa Pirneskin oli tyytyväinen joukkueen nousuun:

- Tärkeää, että saatiin nouseva käyrä loppuun. Nyt oli hyvä usko joukkueella ja sitä kautta noustiin voittoon. Kopissa aisti toisella erätauolla sellaisen hengen, joka meiltä viime aikoina on vähän puuttunut. Täältä vielä tullaan.

- Tasoitusmaalissa huomasi, että mahtavaa, kun tuon tason pelaaja (Huml) on jälleen tullut takaisin. Neljään viikkoon ei Ivan ole jäällä meidän kanssa ollut. Kyllä on huikea ammattilainen. Hän on itsekseen ollut jäällä kuntoutumassa.

HPK:n Tuomas Vänttinen antoi osaltaan vieraille mahdollisuuden voittaa tekemällä johtomaalin avauserän lopussa.

- Karvas tappio tänään. Sata peliä lähes itse tahkonnut ilman maalia, niin mukavahan se oli maali taas tehdä. Ei se kuitenkaan tappion hetkellä maistu niin, kun pelataan elämästä ja kuolemasta, HPK-hyökkääjä mietti.

- Nyt ollaan sentään saatu viime peleissä hommaa parempaan malliin. Viikko pari sitten homma oli vielä karmeata paskaa. Tästä lähdetään taplaamaan kohti ensi viikkoa, ja otetaan ne pisteet vaikka väkisin, hän jatkoi.

Juhopekka Pietilä, Oulu

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat