Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Italian Cup, puolivälieräottelu Napoli - Lazio
  • Urheiluruutu

"Toisella kokoonpanolla olisimme saattaneet olla mitaleilla"

Yle Urheilun asiantuntija Pirjo Muranen kommentoi Yle Urheilun Talvistudiossa suomalaisten naisten parisprinttikilpailua. Murasen mukaan pitää kunnioittaa niiden hiihtäjien päätöstä, jotka haluavat keskittyä tiistain kisaan.

urheilu
Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-Lilja
Anne Kyllönen ja Riikka Sarasoja-LiljaLehtikuva

Parisprintti on tunnetusti ollut Suomelle se vahva laji. Falunissa sijoitus romahti ja mitaliputki katkesi.

- Suomi jäi tänään turhan kauas. Varmasti väsy painoi kropassa. Kyllä he olisivat korkeammalla olleet, jos meno olisi virkeämpää ollut, Pirjo Muranen totesi.

- Olemme vahvasti olleet mitalikannassa kiinni. Olisihan meillä ollut kovempiakin hiihtäjiä laittaa kisaan, mutta he olivat jo tehneet päätöksensä, että haluavat keskittyä tiistain kilpailuun. Näin ollen kunnioitetaan heidän päätöksiään. Toisella kokoonpanolla olisimme saattaneet olla mitaleillakin.

Kilpailuohjelmaan ei yksittäinen urheilja tai joukkue pysty vaikuttamaan, vaan sen mukaan on elettävä ja toimittava. Joskus on tehtävä vaikeitakin valintoja.

- Joskus joutuu kategorisoimaan kilpailuja. Jos hiihtäjältä puuttuu esimerkiksi henkilökohtainen arvokisamitali, niin se kisa saattaa sitten mennä joukkuekisan edelle; jos on viimeinen mahdollisuus saada se.

Kumpikaan ei esittänyt sitä parasta hiihtoa

Pitäisikö sitten ennakkoon jo valita urheilijat, jotka kilpailevat viestit? Muranen ei usko, että tämä onnistuisi.

- Yleensä sen hetken parhaat aina hiihtävät. Jokainen urheilija asettaa omat tavoitteensa kilpailuihin ja valmennusjohto kunnioittaa niitä tavoitteita.

Murasen mukaan kummaltakaan Suomen naishiihtäjistä ei nähty sitä parasta hiihtoa.

- Anne Kyllösen meno oli lupaavaa karsintahiihdossa, mutta Riikka Sarasoja-Liljalta olisin toivonut jo alkuvaiheessa kovempaa vauhtia. Toivotaan, että he saavat nyt loppukisoihin parempaa vauhtia ja palautuvat.

Sarasoja-Lilja hälytettiin parisprinttiin varanaisena. Murasen mukaan se saattoi vaikuttaa menoon.

- Kyllä se varmasti jollakin tavalla saattoi näkyä. Se paras keskittyminen saattoi puuttua, kun tuli pikalähtö kilpailuun.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat