NHL:n ykköstähden uskomaton kikkavideo on kuin videopelistä

Sidney Crosby, maila ja kiekko ovat yhdistelmä, josta syntyy melkoista videotaidetta.

Kuva: AFP / Lehtikuva

NHL:n ykköstähti Sidney Crosby esittelee kiekonhallintataitojaan keskiviikkona julkaistulla videolla. Pittsburgh Penguinsin hyökkääjän erilaisia harhautuksia ja kikkoja on kuvattu usealla kameralla ja tulos on mykistävä. Muutamat kanadalaisen tempuista näyttävät niin uskomattomilta, että niiden luulisi onnistuvan vain videopeleissä.

Totta ne kuitenkin ovat, minkä saavat kokea kuvausryhmää avustaneet kenttäpelaajat ja maalivahti, jotka eivät videon perusteella tosin ole aivan NHL-tasoa.

- Reaktiot ovat iso osa peliä. Kun menen kohti vastustajaa, katson paljon hänen mailansa asentoa, jalkoja ja yritän saada hänet johonkin suuntaan vipuun. Maalivahdeissa yritän vain nähdä verkkoa hänen takaansa. Sitä ei yleensä paljoa näy, joten maalivahti pitää saada liikkeeseen, Crosby sanoo videolla.

Crosbyn temput on kuvattu tyhjässä kaukalossa ja monetkaan niistä eivät varmasti onnistu NHL-pelin vauhdissa. Videon lopussa pesäpallolyönnillä syntynyt maali kuitenkin osoittaa, että yhdistelmästä Crosby, maila ja kiekko, syntyy melkoista taidetta.