Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Keskustele: Minkä lajin urheilijat ovat kovakuntoisimpia?

Aamu-tv:n keskustelussa nousi esiin hiihdon monipuolisuus. Ovatko hiihtäjät kovakuntoisimpia urheilijoita kovan hapenottokykynsä ja monipuolisuutensa ansiosta?

urheilu
Iivo Niskanen
Iivo NiskanenTomi Hänninen

Ylen aamu-tv:ssä puhuttiin torstaina Falunin MM-hiihtojen innoittamana hiihtäjien fysiikasta. Aiheesta keskustelemassa oli Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen tutkija Ville Vesterinen.

Vesterisen mukaan menestyvän kilpahiihtäjän keskeisin ominaisuus on maksimaalinen hapenottokyky. Tutkija huomauttaa kuitenkin, että hiihdossa vaaditaan monipuolisuutta: kestävyyden lisäksi urheilijalta vaaditaan voimaa ja tekniikkaa.

- Hiihto on siitä poikkeuksellinen laji, että löytyy hiihtäjiä, jotka ovat hyviä niin sprintti- kuin pidemmilläkin matkoilla. -- Jos vertaa vaikka juoksuun, niin hyvin harvoin tonnivitosen juoksijat juoksevat maratonia. Sekin kertoo siitä, että hiihdossa vaaditaan hyvin monipuolisia ominaisuuksia, Vesterinen selittää.

Minkä lajin urheilijat ovat kovakuntoisimpia? Osallistu keskusteluun!

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat