Suora

  • Uimahyppyjen EM
  • Urheiluruutu

Ruotsalaiset tuhosivat kisaladut – Falunissa on suolauksen ”asiantuntijoita”

Falunin kisajärjestäjät ovat ottaneet suolauksen käyttöön saadakseen hiihtoladut kuntoon MM-kisoissa. Ainakaan keskiviikon miesten kisassa suolaus ei auttanut, vaan se tuhosi kisaladun.

urheilu
Jussi Prykäri
Jussi Prykäri valvoo, että MM-kisat sujuvat hyvin.Anu Karttunen

Falunin MM-kisoissa TD:n assistina toimiva Jussi Prykäri on joutunut tekemään pitkiä työpäiviä, eikä viimeaikaiset lämpimät säät ole asiaa helpottanut.

Kun kisajärjestäjät päättivät keskiviikkona ottaa käyttöön latujen suolauksen, osa hiihtäjistä valitti, kun koko rataa ei suolattu. Prykärin mielestä tämä oli vain onni, sillä nyt nuo suolatut kohdat ovat täysin tuhoutuneet ja niihin on jouduttu vaihtamaan lumet.

- Falunissa on suolauksen ”asiantuntijoita”. Jos koko latu olisi suolattu, olisi kisat jouduttu päättämään tähän, Prykäri kertoi Yle Urheilulle.

Prykäri ajoi vielä myöhään viime yönä ratamestarin assistenttina toimivan Thomas Wassbergin kanssa radat latukoneella, sillä Wassberg oli pyytänyt suomalaiselta apua tilanteeseen. Nyt naisten viestikisan ladut on suolattu merisuolalla koneellisesti, lisäksi suolaa heitetään ladulle käsin.

Kisajärjestät sekä Prykäri toivovat, että keli säilyisi suhteellisen samanlaisena loppukisojen ajan. Missään nimessä he eivät toivo yöpakkasia.

- Yöpakkaset olisivat myrkkyä laduille nyt kun ne on kasteltu. Silloin latuja jouduttaisiin jopa kastelemaan, jotta ne pysyisivät kunnossa.

*Jarmo Lehtinen
*
Yle Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat