Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Jättääkö superlupaus Suomen jo kesällä? – "En pidä NBA-liigaa mahdottomana"

Alexander Madzen omaa nykykoripalloilijalle täydelliset raamit. Häneltä löytyy nopeutta, ponnistusvoimaa ja ennen kaikkea hän liikkuu kentällä kuin takamies, vaikka pituutta löytyy 207 senttiä ja painoa 107 kiloa.

urheilu
Alexander Madzen.
Yle

Kouvolan Kouvoja korisliigassa edustava Alexander Madzen on yksi suomalaisen koripallon suurimmista lupauksista. 20-vuotias Madzen on noussut joukkueessaan avainpelaajien joukkoon.

Nuoresta iästään huolimatta Madzen pelaa toista täyttä kauttaan korisliigassa. Erityisesti marraskuun pimeydessä nuorimies oli loistavassa vireessä pelaten koko kuukauden 15 pisteen keskiarvolla, kun Kouvot eteni voitosta voittoon.

- Olen pelaajana aika hyökkäyspainoitteinen. Ajattelin pelistä tällä hetkellä tosi paljon hyökkäyksen kautta. Se on sellainen asia, mikä pitäisi muuttaa käänteiseksi. Minun pitäisi lähestyä peliä puolustuksen kautta, kuvailee Madzen itseään pelaajana.

Madzen omaa nykykoripalloilijalle täydelliset raamit. Häneltä löytyy nopeutta, ponnistusvoimaa ja ennen kaikkea Madzen liikkuu kentällä kuin takamies, vaikka pituutta löytyy 207 senttiä ja painoa 107 kiloa. Se missä mies on pelaajana juuri nyt, juontaa juurensa juniorivuosien isosta päätöksestä.

- Silloin päätettiin, ettei minusta tehdä isoa ja ”hidasta” sisäpelaajaa. Päätimme jo silloin, että minua pyritään kehittämään niin, että pystyn pelaamaan kauempana korista. Tämän päätöksen jälkeen harjoitukset vaihtui siten, että en ollut korin alla vaan käsittelin palloa paljon enemmän, kertoo Madzen

- Pelaajana Alexander on puhjennut kukkaan hieman vanhemmalla iällä. Hän ei koskaan ollut ”lapsitähti”. Alexander kehittynyt pelaajana mielettömästi viimeisen kahden vuoden aikana, paljastaa Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Todennäköistä on, ettei korisliiga ja Kouvot saa enää kovin pitkää nauttia Madzenin taidoista. Myös hän itse tiedostaa milloin on aika siirtyä Euroopan isommille areenoille.

- Siinä vaiheessa on aika lähteä, kun meidän omissa harjoituksissa en saa enää vastusta omalla pelipaikallani. Siinä vaiheessa olen valmis lähtemään, uskoo Madzen.

Tapahtuuko se jo tämän kauden jälkeen?

- Se riippuu siitä kuinka kehitys jatkuu. Toivottavasti se tapahtuisi jo tämän kauden lopussa, jatkaa Madzen.

Pitkän uran pelaajana Euroopan huippusarjoissa tehneen päävalmentajan Jyri Lehtosen mukaan Madzenin kaltaisille pelaajille on kysyntää kovatasoissa liigoissa.

- Esimerkiksi euroliigassa etsitään Alexanderin tyylisiään kolmos- ja nelospaikan pelaajia, jotka pystyvät donkkaamaan, blokkaamaan ja ottamaan kolmenpisteen heittoja. Jos hän pystyy parantamaan vielä kokonaisvaltaisesti puolustustaan, en pitäisi mahdottomana NBA-liigaa, paaluttaa päävalmentaja Lehtonen.

- Olisihan se uskomatonta päästä pelaamaan valtameren toiselle puolelle, mutta se tavoite on vielä aika kaukana tällä hetkellä päättää Madzen, päättää Madzen.

Suosittelemme

Tuoreimmat