Hyppää sisältöön

Tässä he ovat – viestin pronssinaiset

Suomen viestinaisilla on ollut tänä talven paljon takaiskuja. Pronssimitali Falunin MM-kisoissa kirkasti heidän tähänastisen kautensa.

Kuva: Lehtikuva

Aino-Kaisa Saarinen

syntynyt: 1.2.1979

asuu: Hollola

seura: Lempäälän Kisa

Aino-Kaisa Saarisen kauden alku sai kovan kolauksen, kun hän sai syyskuussa jalkapöytäänsä murtuman. Saarinen on aikaisemminkin noussut vaikeuksien kautta voittoon ja näin kävi tälläkin kaudella. Viimeistään tammikuun maailmancupissa, Val di Fiemmen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan neljäs sija antoi hänelle osviittaa siitä, että hän on jälleen iskukunnossa.

Falunin MM-kisoissa Saarinen oli ennen viestikisaa sijoittunut sprintissä 18. ja yhdistelmäkilpailussa 15. sijalle.

Kerttu Niskanen

syntynyt: 13.6.1988
asuu: Vuokatti
seura: Vieremän Koitto

Kerttu Niskanen teki lopullisen läpimurron hiihtomaailman huipulle viime vuonna ja on jatkanut tällä kaudella vahvoja otteitaan. Niskasen kausi on ollut tasainen ja kruununa ennen Falunin MM-kisoja on ollut Davosin maailmancupin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kolmas sija.

Falunin MM-kisoissa Niskanen on urakoinut ja hän sijoittui sprintissä 7:nneksi, yhdistelmäkisassa 4:nneksi ja 10 kilometrin kisassa 8:nneksi.

Riitta-Liisa Roponen

syntynyt: 6.5.1978
asuu: Haukipudas
seura: Oulun Hiihtoseura

Riitta-Liisa Roponen oli lopettamassa maajoukkueuraansa Sotshin olympiakisoihin, mutta uusi päävalmentaja Reijo Jylhä sai Roposen muuttamaan mielensä. Roponen on keskittynyt tällä kaudella vain muutamiin maailmancupin kisoihin ja on hiihtänyt siinä ohessa maratonkisoja. Hän voitti muun muassa jo toistamiseen La Sgambedan klassikkokisan.

Falunin MM-kisoissa Roponen oli yhdistelmäkilpailussa 8:s ja päämatkallaan 10 kilometrin kisassa 19:s.

Krista Pärmäkoski

syntynyt: 12.12.1990
asuu: Luhalahti
seura: Ikaalisten Urheilijat

Krista Pärmäkosken Sotshin olympiakisat menivät osittain piloille lievän sairastumisen takia ja myös tällä kaudella sairastelut ovat veroittaneet hänen tuloksiaan. Parhaimmillaan Pärmäkoski on tällä kaudella ollut maailmancupissa aivan kauden alussa Rukalla, mutta tammikuussa Otepään parisprintissä hän sai hyvän näytön kunnostaan hiihtämällä Anne Kyllösen kanssa viidenneksi.

Falunin MM-kisoissa Pärmäkoski on startannut kahdessa kilpailussa ennen viestiä. Yhdistelmäkilpailussa hän sijoittui 23:nneksi ja 10 kilometrin kisassa 20:nneksi.