Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live

Pirjo Muranen: "Yksilötasolla hyviä suorituksia"

Pirjo Muranen kävi läpi Suomen viestijoukkueen hiihtäjät.

urheilu
Aino-Kaisa Saarinen, Kerttu Niskanen, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski
Suomen pronssijoukkue.Lehtikuva

Yle Urheilun hiihtoasiantuntija Pirjo Muranen kommentoi Talvistudiossa Suomen viestijoukkueen hienoa päivää:

- Hieno taistelu oli. Yksilötasollla hyviä suorituksia. Koville toki jouduimme. Helpolla ei kyllä kukaan päässyt. Vaikean alun jälkeen (Falunin kisat) tämä mitali maistuu erittäin hyvälle.

Aino-Kaisa Saarinen hiihti silminnähden hyvällä suksella.

- Iso merkitys että suksi pelaa. Se lupaa hyvää myös lauantaille. Aino-Kaisa Saarisen suksi oli kyllä hyvä tänään. Se antaa aina lisää tsemppiä ja varmuutta omaan tekemiseen kun suksi toimii. Aikulla oli tänään mahtava päättäväinen ja rento meno.

Toisella osuudella hiihti Kerttu Niskanen.

- Kerttu aloitti vahvasti ja lähti rohkeasti pitämäään vauhtia, vaikka oli kova Johaug vastassa. Loistava taistelu Kertulta. Silmällä pystyi havaitsemaan tuon mitä Kerttukin sanoi, että suksi ei ehkä ollut yhtä liukas kuin esimerkiksi Ruotsilla. Se näkyi lopussa. Mahtava taistelu myös häneltä.

Riitta-Liisa Roponen hiihti kolmantena Suomen joukkueesta.

- Tällä mitalilla oli iso merkitys Roposelle. Viime vuonna hän jäi viestijoukkueesta pois. Nyt oli kyllä Roposta parhaimmillaan. Voin kuvitella että näemme vielä Roposen Lahden kisoissakin vuonna 2017. Ritulla oli tänään tosi mahtava tykitys.

Ankkurina Suomen maaliin toi Krista Pärmäkoski. Pärmäkoski lähti ankkuriosuudelle hiihtämään Ruotsin kovaa Stina Nilssonia vastaan.

- Tiedossa oli että Kristalla on vahva sprintteri vastassa. Matka taas oli niin lyhyt että siinä ei paljoa ole tehtävissä. Olisi pitänyt saada tehtyä isompi ero aikaisemmin.

- Pärmäkoski hiihti hyvin oman osuutensa. Pieni loppukiri olisi ollut kyllä kiva päästä näkemään. Hienosti Krista piti ajatukset kasassa ja sai ehjän suorituksen aikaiseksi. Krista kruunasi päivän hyvällä taktisella hiihdolla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat