1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mäkimiesten matalalento jatkui - päävalmentajalla riittää uskoa tulevaan

Suomen mäkimiesten parhaaksi henkilökohtaiseksi tulokseksi Falunin MM-kisoista jäi Janne Ahosen 15:s sija normaalimäessä.

Jarkko Määtän toinen hyppy toi valoa suomalaiseen mäkihyppyyn. Kuva: EPA

Suomen mäkijoukkue ei lähtenyt Falunin MM-kisoihin henkseleitä paukutellen, eivätkä menestysodotukset olleet kovinkaan korkealla ennen torstaina käytyä suurmäen kisaa.

Vaikka kilpailu ei tarjonnut suomalaisten osalta suuria riemunkiljahduksia, niin minimitavoite toteutui, kun toisella kierroksellä nähtiin kaksi suomalaista: Jarkko Määttä ja Janne Ahonen. Suomen päävalmentajan Jani Klingan mukaan etenkin Määtän toisen kierroksen hyppy oli lupauksia herättävä.

- Toisella kierroksella nähtiin vähän parempia suorituksia. Varsinkin Jarkko Määttä teki hyvän parannuksen. Tietysti tuon kaltaisia suorituksia tarvittaisiin kaksi, jotta kisassa menestyisi. Parempaan suuntaan ollaan kuitenkin menossa, Klinga uskoi.

Janne Ahonen oli kisan paras suomalainen sijoittumalla 19:nneksi, eikä loppusijoutus tyydyttänyt lahtelaista. Ahonen lähti MM-kisoihin melkoiselta takamatkalta, sillä suomalainen loukkasi polvensa elokuussa, ja toipui vammasta vasta lokakuun lopulla.

- Menestynyt urheilija on tietysti aina kriittinen tulokseen, jos ei se miellytä häntä. Sen ymmärtää, koska Janne on tehnyt aikoinaan kovia tuloksia. Takamatkalta on toki tultu, mutta koko ajan tavoitellaan parempaa ja parempaa. Se vie tätä hommaa eteenpäin, päävalmentaja muistutti.

Falunin MM-kisoissa mäkimiehillä on vielä jäljellä suurmäen joukkuemäki, joka hypätään lauantaina.

- En ole vielä päättänyt joukkuetta. Ainakin osa hyppää huomenna vielä harjoitukset ja katsotaan sitten, mikä miehitys voisi olla.

Tällä kaudella Suomen paras sijoitus maailmancupin joukkuekisassa tuli marraskuussa Klingenthalissa, kun Lauri Asikainen, Anssi Koivuranta, Jarkko Määttä ja Sami Niemi olivat komeasti neljänsiä. Klingan mukaan hyvään tulokseen on mahdollisuuksia myös nyt.

- On havaittavissa, että usealla maalla on yksi tai kaksi hyvää hyppääjää, mutta ei välttämättä neljää kovaa. Tavoitteena olisi ehjä suoritus, niin silloin taistellaan ihan hyvästä sijoituksesta, Klinga päätti.