Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu

Jokereille murskavoitto Minskissä - Toisen erän Omark-show mykisti

Linus Omark oli Jokereiden sankari, kun helsinkiläiset siirtyivät kuskin paikalle pudotuspelisarjassa Dinamo Minskiä vastaan.

urheilu
Linus Omark
Linus Omark oli liekeissä Dinamo Misnkiä vastaan. Tomi Hänninen

Jokerit siirtyi KHL:n läntisen konferenssin puolivälieräsarjassa 2-1-johtoon. Helsinkiläiset ottivat vakuuttavan voiton Minskissä, kun Dinamo kaatui luvuin 5-0. Kaikki maalit syntyivät toisessa erässä.

Jokerit tuli kamppailuun todella latautuneena ja KHL:n runkosarjan maalipörssin vienyt Steve Moses ajoi heti ensimmäisellä minuutilla voimalla maalille.

Jokerit hallitsi alussa kiekkoa enemmän, mutta erän edetessä myös isännät pääsivät vaarallisiin hyökkäyksiin. Jokereiden hallinta jäi avauserässä melko näennäiseksi, eikä joukkue päässyt kunnolla testaamaan norjalaisvahti Lars Haugenia.

Toisessa erässä Jokereiden tehottomuudesta ei ollut enää merkkiäkään, kun vierailijat iskivät peräti viisi maalia. Minskin fanaattinen kotiyleisö hiljeni, kun tahtipuikkoa heilutti tehot 2+2 summannut Linus Omark.

Jokerit käytti tehokkaasti hyväkseen Dinamon kaksi jäähyä, sillä ruotsalaistaituri laukoi ensin itse kaksi maalia ylivoimalla B-pisteeltä, jonka jälkeen hän alusti taitavasti Tommi Huhtalan tasaviisikoin syntyneen 3-0-osuman.

Juhamatti Aaltosen löysä kuti merkitsi vaihtokomennusta Haugenille, mutta myös Dimitri Miltsakov joutui heti taipumaan. Maaginen Omark petasi hienon kuljetuksen jälkeen takaviistoon ja Steve Moses kiitti. Omark on koonnut kolmessa play off-pelissä tehot 2+4.

Kolmannessa erässä Jokerit otti pari turhaa jäähyä, mutta vierailijoilla ei ollut suurta hätää, kun viimeisenä lukkona seisoi nollapelin tililleen kirjannut Henrik Karlsson. Kentällä nähtiin muutama viimeisen kympin aikana pari pientä nujakkaa, kun kotijoukkueen pelaajat alkoivat turhautua.

Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty ja Jokerit nappasi arvokkaan voiton. Ainoa huolenaihe Erkka Westerlundille oli ottelussa se, ettei Jokeri-kapteeni Niko Kapanen pelannut ollenkaan kolmannessa erässä.

Sarja jatkuu huomenna Minskissä klo 18.30.

Suosittelemme

Tuoreimmat