Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Olli Jokinen innoissaan – vertasi unelmasiirtoa lottovoittoon

St. Louis Bluesin GM Doug Armstrong hankki Olli Jokisen tuomaan syvyyttä mestarisuosikin kärkiyhdeksikköön.

urheilu
Olli Jokinen
AFP / Lehtikuva

Olli Jokinen siirtyi NHL:n siirtotakarajalla Toronto Maple Leafsista St. Louis Bluesiin, mikä tarkoitti nousua sarjataulukon pohjalta suoraan kärkipäähän ja pudotuspelisuosikin riveihin. Siirto oli 36-vuotiaalle Jokiselle kauden toinen ja todellinen täysosuma, sillä hän pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa tosissaan pudotuspeleissä.

- Puhuin juuri hänen kanssaan ja hän on hyvin innoissaan. Hän sanoi nyt tietävänsä, miltä lottovoiton saaminen tuntuu. Hänen päätavoitteensa tuossa iässä on voittaa Stanley Cup. Hän lupasi antaa kaikkensa, oli hän sitten välillä katsomossa tai pelaamassa joka ilta. Juuri sitä asennetta me haluamme, Bluesin GM Doug Armstrong kertoi seuran verkkosivuilla.

Blues on Jokiselle jo uran kymmenes NHL-seura. Hän aloitti kauden NHL:n kärkiseura Nashville Predatorsissa, mutta siirtyi helmikuun alussa heittopussi Leafsiin osana isompaa pelaajakauppaa. Jokinen sopi jo tuolloin Leafsin GM:n Dave Nonisin kanssa, että kaksikko yrittää saada hänet vielä siirrettyä eteenpäin mestaruudesta pelaavaan joukkueeseen.

- Jokinen on kokenut pelaaja, joka voi murtautua parhaan yhdeksän joukkoon, sellaista meillä ei vielä ole. Hänellä on kokemusta isoista minuuteista ja kärkiyhdeksikössä pelaamisesta.

Suomalaishyökkääjällä on yli 1200 NHL-ottelun urallaan vain kuusi pudotuspeliä. Se ei kuitenkaan huolestuta Armstrongia, joka tietää Jokisen pelanneen kovia pelejä leijonapaidassa.

- Pudotuspelikokemusta saa vain pelaamalla pudotuspeleissä. Olli tuo syvyyttä organisaatioon ja on pelannut olympialaisissa ja MM-kisoissa voittaen siellä.

Suosittelemme

Tuoreimmat