1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Niemen San Jose mukana ahtaassa pudotuspelikilvassa - ”Usko koetuksella”

San Jose otti tiistaina toisen peräkkäisen voittonsa surkean helmikuun jälkeen. Siitä huolimatta joukkue on ahtaassa raossa kevään pudotuspelien suhteen.

Kuva: AFP / Lehtikuva

VANCOUVER. San Joselle alkanut viikko on ollut erinomainen. Voitot peräkkäisinä iltoina Vancouverista ja Montrealista tulivat joukkueelle viime tingassa.

Sharks oli voittanut helmikuussa 13 ottelustaan vain kolme ja pudonnut pudotuspeliviivan alapuolelle. Edellä ovat edelleen Minnesota ja Los Angeles.

Sharksin tilannetta ei helpota edellä olevien kova vire. Wild on hävinnyt 17 viime ottelustaan vain kolme. Kings voitti taannoin seitsemän ottelua peräjälkeen.

Tiistaina Sharks kaatoi vahvan alun myötä Vancouverissa Canucksin 6-2.

- Kyllä näitä on tässä mietitty, että voisi olla aika alkaa voittaa. Vielä ei ole myöhäistä, Sharksin suomalaismaalivahti Antti Niemi kommentoi Yle Urheilulle Vancouverissa.

Tuskaista

Sharks on edelleen hyvä, laadukas ja leveä joukkue, mutta sen itseluottamus laahaa. Tappiot, etenkin tiukat sellaiset, ovat nakertaneet joukkueen itseluottamusta ja tuoneet pelaamiseen yliyrittämistä. Kun rentous puuttuu ja pelko astuu tilalle, tappioita alkaa tulla.

- Olemme hävinneet tiukkoja pelejä. Kuusi putkeen tuossa. Täällä olimme edellisen kerran vähän aikaa sitten emmekä sen jälkeen ole monta peliä voittaneet. Itseluottamus vähenee sitä mukaa, kun tappioita tulee, Niemi myöntää.

Tiistaina Sharks sai otteluun loistoalun ja johti ottelua 3-0 heti avauserän alussa. Toisessa erässä kotijoukkue tuli kuitenkin hetkessä 2-3:een ja otti otteen. Niemen muutama loistopelastus sekä Matt Nieton 4-2-maali kuitenkin käänsivät ottelun vieraille.

- Vähän siinä on välillä usko koetuksella. Etenkin nyt, kun on hävitty. Kaveri saa yhden tai kaksi maalia, niin sellainen yleisluottamus siihen tilanteeseen on koetuksella. Homma on sellaista kysymysmerkkiä, koska tässä on tullut takkiin. Ei saisi olla.

Niemi oli omiin torjuntoihinsa tärkeissä paikoissa tyytyväinen.

- Jääkiekko on vähämaalinen peli. Kaikki torjunnat on aina tärkeitä paikkoja, mutta toki nyt etenkin toisessa erässä. Tasoitusmaali siihen olisi ollut uskon kannalta kova paikka, Niemi sanoi.

”Turha miettiä”

Niemi oli yksi niistä pelaajista, joiden nimi liikkui NHL:n siirtorajalla kauppahuhuissa. Sopimuksensa viimeistä vuotta pelaava Niemi oli varmasti tarjolla, mutta Sharks ei löytänyt sopivaa kauppakumppania.

Tilanteen rauhoittuminen vapauttanee Niemen pelaamista entisestään.

- En loppuvaiheessa enää jännittänyt edes sitä kauppaa. Jotenkin tuli fiilis, ettei tässä mitään tapahdu. En edes seurannut tilannetta kummemmin. Turha tuollaisia on ylipäätään miettiä missään tilanteessa, Niemi väisti.