Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Anton Kuivanen lähti jälleen reppureissaajaksi – "Takaisin UFC:hen valloittajan elkein"

Paluuottelussaan voiton raastanut Anton Kuivanen viettää seuraavat neljä viikkoa Thaimaassa, jossa ohjelmassa on rentoutumista ja rankkaa harjoittelua.

urheilu
Vapaaottelija Anton Kuivanen rannalla
Yle

Anton Kuivanen palasi kahdeksan kuukauden tauon jälkeen vapaaotteluhäkkiin, kun hän voitti viikonloppuna Cage 29 -tapahtuman pääottelussa liettualaisen Sergej Grecichon.

Helsingin Kulttuuritalolla käyty ottelu päättyi Kuivasen voittoon kaikin tuomariäänin, mikä ei miellyttänyt liettualaistiimiä, joka teki asiasta protestin. Protesti kuitenkin hylättiin ja Kuivasen voitto jäi voimaan.

- Turhaa mussuttamista. Onhan se selvää, että tappio harmittaa. Kova voittoputki alla ja voitolla olisi ollut mahdollisuudet mennä UFC:hen. Katsoin videolta ottelun ja en näe mitään epäselvyyttä siinä. Olen sataprosenttisessa kunnossa ja ei yhtään mustelmaa jäänyt muistoksi ottelusta, Kuivanen sanoo Yle Urheilulle.

Kuivaselle täyden ajan kestänyt ottelu maistui, sillä hän sai karistettua ylimääräiset ruosteet kehostaan pitkän ottelutauon jälkeen. Kuivanen sanoo kuntonsa olevan nyt sataprosenttinen, ja sävelet jatkoa ajatellen ovat selvät neljän ottelun Cage-sopimuksen takia.

Katsoin videolta ottelun ja en näe mitään epäselvyyttä siinä.

Anton Kuivanen liettualaisten protestista.

Seuraavaksi Kuivanen ottelee toukokuun puolivälissä jälleen Kulttuuritalolla ja sen jälkeen syyskuussa ja marraskuussa Cage-tapahtumissa.

- Hankimme sinne kovia vastuksia ja vedän ne tyylikkäästi katolleen. Tavoitteena on palata maailman ykkösorganisaatio UFC:hen ja mennä sinne valloittajan eikä turistin elkein, kuten viimeksi.

Reppu selässä Thaimaahan

Kuivanen jätti Suomen heti paluuottelunsa jälkeen, kun hän pakkasi repun ja suuntasi Moskovan kautta Bangkokiin. Ensimmäisen viikon hän lataa akkuja seikkaillen viidakossa ja meressä, sen jälkeen vuorossa on tiukka kolmen viikon harjoitusleiri.

- Matkustaminen on ollut yksi intohimoistani aina. Viime vuosina olen aika säännöllisesti yhdistänyt matkustamista ja harjoittelua eri ympäristöissä. Aina se tuo oman lisänsä sekä fiilispuolella että uuden opin ammentamisessa. Pääsee harjoittelemaan erityylisten kovien ukkojen kanssa.

Matkustaminen on ollut yksi intohimoistani aina. Viime vuosina olen aika säännöllisesti yhdistänyt matkustamista ja harjoittelua eri ympäristöissä.

Anton Kuivanen

Reissun aikana Kuivanen aikoo kiertää useammankin salin, joista osa on erikoistunut thainyrkkeilyyn ja osa vapaaotteluun. Todennäköisesti hän piipahtaa myös American Kick Boxing Academyn salilla Phuketissa, jossa myös Cage-mestari Glenn Sparv harjoittelee useamman UFC-ottelijan tavoin.

Kun maisemat ja harjoituskaverit vaihtuvat tiuhaan, pysyy harjoittelu äärimmäisen mielekkäänä.

- Ainakin parikymmentä maata olen kiertänyt viimeisen 7-8 vuoden aikana treenimielessä. Ne ovat antaneet paljon kokemusta ja luottamusta omaan tekemiseen. Mutta ennen kaikkea ne ovat antaneet elämyksiä ja kokemuksia ja rikastuttaneet omaa taivalta ja tyyliä vapaaottelijana.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat