Marcus Grönholm kokenut Alonson kohtalon kolmesti: "Niiden kanssa ei pidä leikkiä"

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari ei pelännyt ajamista rajuista ulosajoista huolimatta.

Kuva: Tomi Hänninen

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm on kokenut autourheilun kovat kolaukset kolmesti. Fernando Alonso kärsi F1-ulosajonsa jälkeen muistinmenetyksestä ja sama on tapahtunut myös Grönholmille.

- Ensimmäisen kerran niin tapahtui vuonna 2004 Australiassa, jossa hypin ja pompin kisan jälkeen, mutta puhuin sen verran sekavia, että kakkoskuljettajani Timo Rautiainen päätti viedä minut sairaalaan, jossa vietinkin yhden yön, Grönholm muisteli Yle Urheilun haastattelussa.

- Irlannin rallin kolaus 2007 ei ollut niin paha. Kävin kyllä sairaalassa, mutta se oli oikeastaan siinä. Sen sijaan 2012 Yhdysvalloissa tapahtunut onnettomuus oli kyllä raju kokemus.

Grönholm kertoi, että silloin taju oli poissa pitkän aikaa, eikä hän muista tapahtumista oikein mitään.

- Kysyin herätessäni sairaalassa, että missä oikein olen ja miksi. Siitä tärskystä toipuminen vei muutaman kuukauden. Aki Hintsa antoi minulle Suomessa ohjeet minne pitää mennä lopputarkastukseen ja mitä pitää tehdä. Onneksi mitään vaurioita ei jäänyt ja olen voinut ajaa senkin jälkeen, pohti edelleen muun muassa Volkswagenin rallikalustoa testaava Grönholm.

- Kyllä tärskyt aina pelästyttävät, eikä niiden kanssa pidä leikkiä, mutta eivät ne ole toipumisen jälkeen vaikuttaneet ajamiseen, Grönholm päätti.

Grönholmin kartturina mestaruuksia MM-rallissa juhlineen Timo Rautiaisen ura rallin parissa saa viikonvaihteessa mielenkiintoisen lisän, kun hän on Meksikon rallin päätuomari – ensimmäistä kertaa urallaan.