Norjan voittoputki katkesi, Suomelle onnistuminen

Tshekki voitti historian ensimmäisen MM-kultansa sekaviestissä ja katkaisi Norjan kultamitaliputken. Kaisa Mäkäräinen oli elementissään omalla osuudellaan.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen kuvassa
Kaisa Mäkäräinen onnistui mainiosti Suomen toisella osuudella. (Arkistokuva)Lehtikuva

Suomen sekaviestijoukkue sijoittui ampumahiihdon MM-kisojen avauspäivänä sekaviestin yhdeksänneksi. Sijoitusta voidaan pitää hyvänä, sillä esimerkiksi kaksi vuotta sitten Nove Mestossa Suomi oli sekaviestin 19:s. Kilpailun voiton nappasi Tshekki.

Suomi oli Mari Laukkasen ja Kaisa Mäkäräisen osuuksien jälkeen kisassa toisena. Etenkin toista osuutta vienyt Mäkäräinen hiihti hienosti ja ampui puhtaasi sekä makuu- että pystypaikan.

Kolmannella osuudella Ahti Toivasen hiihtovauhti ei riittänyt kärkimaita vastaan, mutta suomalaisen ampuminen oli vähintäänkin mallikasta. Toivanen selvitti ammuntansa vain yhdellä varapatruunalla ja Suomi tuli viimeiseen vaihtoon viidentenä.

Suomen ankkuri Olli Hiidensalo pystyi tekemään omalle tasolleen hyvän suorituksen, vaikka joutuikin turvautumaan neljään varapatruunaan. Hiidensalo kukisti loppusuoran kirissä Venäjän Anton Shipulinin ja toi Suomen maaliin yhdeksäntenä.

Kilpailun voitosta käytiin kova taistelu, kun Valko-Venäjä ja Tshekki tulivat viimeiseen ammuntaan tasatahtiin. Tshekin ankkurin Ondrej Moravecin hermo piti, ja näin ollen Tshekki nappasi historian ensimmäisen maailmanmestaruutensa sekaviestissä.

Tshekin joukkueessa hiihtivät Veronika Vitkova, Gabriela Soukalova, Michal Slesingr ja Ondrej Moravec.

Valko-Venäjä hyytyi lopulta neljänneksi, kun Ranska ja Norja tulivat viimeisessä ammunnassa ohi. Ranska oli maalissa toinen ja Norja pronssilla. Näin ollen Norjan kolmen MM-kullan putki sekaviestissä katkesi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat