Suora

  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Jokerikapteeni lupasi pojalleen voitolla luistelut – "Henkinen tauko on hyväksi"

Riku Hahl ja Jokerit saavat vihdoin hengähtää. Hahl antoi Jokereiden ylivoimaiseen voittoon päättyneen ottelusarjan jälkeen tunnustusta myös Minskin Dinamolle.

urheilu
Riku Hahl
Riku HahlTomi Hänninen

Helsingin Jokerit jyräsi torstaina KHL:n pudotuspeleissä Minskin Dinamon lopullisesti jään rakoon ja otti paikan läntisen konferenssin välierissä voitoin 4-1.

Jokerit masensi viidennessä ottelussa Dinamon jo kamppailun alkumetreillä etenemällä Steve Mosesin ja Tomi Mäen maaleilla viidessä minuutissa 2-0-johtoon. Kotivoitto kirjattiin Jokereille lopulta tylyin 7-1-luvuin.

- Saimme sen lähdön, jonka halusimme. Tiesimme, että heidän ainoa oljenkortensa on tulla alkuun kovaa. Saimme käännettyä sen johdoksi ja sen jälkeen pelasimme fiksusti, Riku Hahl kertoi Yle Urheilulle ottelun jälkeen.

- Ei voi kuin kiittää Minskiä. Oli hyvä ja rehti sarja, hyviä pelaajia täynnä. Kuten kolmannesta erästä näkyi, vastustajan kunnioitus oli tosi hyvä.

Lupasin pojalleni, että jos tänään voitetaan, niin huomenna päästään luistelemaan tänne. Ehkä se henkinen tauko on hyväksi.

Riku Hahl

Dinamo jaksoi panna Jokereille hanttiin kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta sen jälkeen narripaidat menivät menojaan. Loppuiko Dinamolta kunto kesken?

- En lähde sitä vertaamaan. Ehkä me pystyimme jakamaan kuormaa enemmän neljälle kentälle. Tiesimme, että Minsk tulee antamaan paljon kuormaa kärkijätkille, Hahl arvioi.

- Tänään tuli maaleja, muttei siellä helppoja paikkoja ollut, esimerkiksi (Jere) Sallinen pelasi sentterinä, kun Niko (Kapanen) oli pois. Ei pidä unohtaa niitä. Saimme laajalta rintamalta onnistumisia, Kapasen poissaollessa C-kirjainta kantava Hahl jatkoi.

Jokerit kohtaa seuraavaksi todennäköisesti runkosarjavoittaja Moskovan TsSKA:n. Tiiviillä pudotuspelitahdilla avauskierroksen urakoinut Jokerit saa nyt vihdoin aikaa levolle. Konferenssivälierät alkavat vasta ensi viikolla.

- Totta kai tauko on aina hyvästä. Lupasin pojalleni, että jos tänään voitetaan, niin huomenna päästään luistelemaan tänne. Ehkä se henkinen tauko on hyväksi. Ottelutahti on kova, mutta niin se on kaverillekin.

- Emme tiedä ketä tulee vastaan, mutta ei ole mitään poppakonsteja. Jos olisi, niin voisi tehdä. Nyt vaan mennään tuolla ja hiotaan pieniä juttuja, Hahl päätti.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat