Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu

Liigan maaliruisku Tapparan sankari, Hakametsä Kärppien kammohallina

Tämä on kuultu ja nähty ennenkin. Jan-Mikael Järvinen tarjoilee ja Olli Palola kiittää kunniasta huudattaa Tappara-yleisöä.

urheilu
Olli Palola, Tapparan maalikone
Olli Palola, Tapparan maalikone Tomi Hänninen

Suoraan syötöstä ja maalilaulu soi, torstai-iltana se soi Hakametsässä 3-2 -johdon kunniaksi Kärpistä. Torstai-ilta oli Tapparalle kaksivaiheinen, ensin johdettiin 2-0 mutta voitto varmistui vasta kun Kärpät oli käynyt rinnalla.

- Minulla on se helpoin työ viimeistellä. Se oli aikamoista flipperiä mutta aluksi äijät kaivoivat kiekon. Järvinen onneksi löytää nuo ja löytää väylän. On sitä muutama lätty treeneissä heitetty poikittain, Palola hehkutti Jan-Mikael Järvisen kanssa harjoiteltua syöttökuvioita.

- Pelit ovat menneet hyvin ja sitä kautta uskaltaa noita yrittää. Silloin kun munauksia tullut niin niitä ei uskalla tehdä, Palola kuvasi Tapparan 2-1 -osumaa, jonka pohjustuksena oli Palolan nätin nätti kääntölaukaus.

- Lähdettiin pelaamaan niin kuin oli suunniteltu ja se näytti toimivan. Vähän toisessa erässä nukahdettiin ja kaveri pääsi hetkeksi niskan päälle mutta onneksi saatiin nopeasti johtomaali ja pystyttiin pitämään sitä, Palola kiitteli.

Hakametsä ei sopinut Kärpille runkosarjassa

Siinä missä Palola ja Tappara hehkuttivat voittoa ja monella tapaa henkisesti tärkeitä pisteitä, Kärppä-päädyssä manattiin oululaista peli-ilmettä. Päävalmentaja Lauri Marjamäki peräänkuulutti aamulla viisautta ja kärsivällisyyttä mutta oliko sitä?

- Kyllä niitä testattiin. Molemmat halusivat kontrolloida niin hyökkäys- kuin puolustuspeliä. Vähän meni sellaisia halpoja maaleja. Hienoa oli tietysti se, että noustiin 0-2 -tilanteesta tasoihin mutta tasoitusmaalin jälkeinen vaihto niin otettiinpa jäähy siitä ja sitten hävittiin koko peli siihen. Pienet voittavat asiat, ne eivät riittäneet. Kiekollinen peli ja hyökkäyspeli oli tänään pikkuisen vajaata, Marjamäki manasi.

Sakkokassa kohenee

Lauri Marjamäki, Kärppien luotsi

- Ihan ei ollut kauheata rytkettä päästä päähän, maalipaikat olivat kortilla, Marjamäki jatkoi.

Viimeisen minuutin väärä vaihto oli Marjamäen mukaan valitettavan tuttu juttu Kärpiltä.

- Niitä on sattunut valitettavan usein, eihän tuollaisia voi todella ottaa tässä vaiheessa. Kommunikointi ja terävyys, ei olla henkisesti niin skarppina. Pelaajille sattuu, nyt sattui meidän pelaajalle ja hän tiesi virheensä, Marjamäki myönteli.

Hakametsän piina jatkui oululaisittain runkosarjan loppuun saakka, tällä kaudella niin Tappara kuin Ilves kiusasivat oululaisia Tampereella. Marjamäki ei runkosarjan menetettyjä pisteitä harmittele, sillä:

- Säästellään niin kuin viime keväänä tärkeimpiin paikkoihin ne voitot, Marjamäki myhähti.

Sari Sirkkiä-Jarva, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat