Menettääkö KalPa kultakypäränsä? – "Ei vielä mahdollisuutta tehdä sopimustarjouksia"

Kuopiolaisten palapeli ensi kaudelle on hyvällä mallilla, mutta hyökkäyspäässä on vielä arvoituksia. Esimerkiksi tshekkihyökkääjä Michal Birnerin pitäminen voi olla vaikeaa, kun pelaajabudjetti on pienenemässä.

Kuva: Tomi Hänninen

Jääkiekkoliigan runkosarjassa tiukasti paikasta kuuden joukkoon taisteleva KalPa suunnittelee rauhassa ensi kauden hankintojaan. Urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen ennakoi, että joukkueesta vaihtuu 3–6 pelaajaa, riippuen muun muassa lopullisesta pelaajabudjetista.

Budjettiin taas vaikuttaa muun muassa se, kuinka monta kotiottelua KalPa pelaa kevään pudotuspeleissä. Toimitusjohtaja Toni Saksman valottaa, että kevään edetessä hyvin, myös plusmerkkinen tulos tilikaudelta on vielä mahdollinen.

Kapasen mukaan joukkueen rakentelu on hyvällä mallilla, sillä esimerkiksi maalivahdit Eero Kilpeläinen ja Samu Perhonen jatkavat joukkueessa. Puolustajista sopimus on katkolla Tero Konttisella, Mikael Seppälällä sekä lainasopimuksella pelaavalla Veli-Matti Vittasmäellä.

Hyökkäyksessä sen sijaan on vielä useita kysymysmerkkejä. Esimerkiksi keskushyökkääjä Arttu Ilomäki on palaamassa tämän hetkisen tiedon valossa aiemmin sovitun mukaisesti takaisin Tampereen Tapparan riveihin. Myöskään tshekkihyökkääjille Michal Birnerille ja Tomas Kubalikille ei ole vielä pystytty tarjoamaan jatkosopimuksia.

– Heidän kanssaan on kyllä keskusteltu mikä tilanne on, mutta meillä ei ole vielä mahdollisuutta tehdä sopimustarjouksia. Jos Ilomäki lähtee Tapparaan, keskushyökkäjää markkinoilta kairataan, Kapanen pyörittelee.

Myös Kasperi Kapaseen varattava rahaa

Runkohyökkääjistä sopimus on umpeutumassa myös Janne Kolehmaisella, Jyri Junnilalla ja Joona Harjamalla. Myös Kasperi Kapasen tilanne aiheuttaa seurajohdolle mietittävää.

– Oletus on, että Kasperi pelaa ensi kaudella Pittsburghin organisaatiossa, mutta jos ei, rahaa pitää olla myös Kasperin palkkaan.

Kun KalPalla on pelaamatta SM-liigan runkosarjassa yksi kotiottelu, 3 500 katsojan yleisökeskiarvosta ollaan jäämässä muutama kymmenen katsojaa. Se ei kerro koko totuutta, sillä katsojat ovat suosineet halvempia seisomapaikkoja aikaisempaa enemmän. Lisäksi rahaa loukkaantumisten paikkauksiin on mennyt Kapasen mukaan "melkein 100 000 euroa".

– Joka tapauksessa uskon, että pelaajabudjettimme menee hieman alaspäin tästä kaudesta. Toivotaan, että loppukevät menee hyvin ja että ensi kauden kausikorttimyynti lähtee menemään hyvin. Ilman rahaa ei voi tehdä pelaajasopimuksia, Kimmo Kapanen sanoo.

Uusien pelaajahankintojen osalta Kapanen on vielä vaitonainen. Urheilusanomat uutisoi  kuitenkin helmikuussa, että SaiPan hyökkääjä Jesse Mankinen siirtyisi ensi kaudeksi KalPaan. Kapasen mukaan markkinat näyttävät kohtuullisilta esimerkiksi KHL-seurojen heikon taloudellisen tilanteen vuoksi.

– Nyt esimerkiksi Slovan Bratislava on lopettamassa toimintaansa. Uskon, että pelaajia löytyy hyvin vielä kesälläkin.