Suora

  • Uinnin EM alkuerät

Päättääkö Ilves HPK:n rimpuilun SM-liigassa?

HPK on pakkovoiton edessä pudotuspelejä silmälläpitäen, eikä sekään välttämättä edes riitä. Tappio tietää liki varmaan kauden päättymistä ensi viikon torstaina.

urheilu
HPK:n Etu-Ville Arkiomaa ja Pelicansin Jordan Smotherman.
Eetu-Ville Arkiomaa (vas.) kamppaili kiekosta Pelicansin Jordan Smothermanin kanssa aiemmin tällä kaudella.Pekka Rautiainen

Syksyllä ajoittain varsin kovassa lennossa ollut Hämeenlinnan Pallokerhon kurssi on kääntynyt runkosarjan häämöttäessä loppuaan varsinaiseksi Via Dolorosaksi, jääkiekon SM-liigassa. Vielä tammikuussa tilanne näytti hyvältä, mutta kun viimeiseen kymmeneen peliin joukkue on ottanut vain kaksi voittoa, näyttävät pudotuspelit jäävän haaveeksi Hämeenlinnassa. Joukkue ei kuitenkaan ole vielä luovuttanut.

- Kyllä me lähdemme voittamaan jokaista peliä ja lopussa katsotaan mihin se riittää. Ei me vielä ole luovutettu, vakuuttaa nuori ritarihyökkääjä Eetu-Ville Arkiomaa.

Askel askeleelta uralla eteenpäin

Arkiomaa on tämän kauden liigatulokkaita. Jokaisen pelaajan toiveena on saada pelata mahdollisimman paljon, niin myös Eetu-Ville Arkiomaan. Tälle kaudelle pelejä, toisen polven kiekkoilijalle on kertynyt yhteensä 38, joissa ovat syntyneet tehot 2+4. Pelit kuitenkin jatkuvat myös ensi kaudella HPK:ssa, mikä miellyttää nuorta pelaajaa.

- Ainahan sitä haluaisi pelata mahdollisimman paljon. Mennään kuitenkin askel kerrallaan eteenpäin, niin ehkä ensi kaudella roolikin on sitten isompi. Kun on tutut kuviot, ei myöskään tarvitse miettiä mitä milloinkin tapahtuu. Tällöin voi keskittyä rauhassa treenaamiseen, sanoo Arkiomaa.

Pastaa ja musiikkia

Aamujäiden jälkeen Arkiomaalla ovat edessä normikuviot peliin valmistautumisessa. Pelimies siirtyy kotiin lepäämään, kuuntelee musiikkia ja valmistaa pastat ruoaksi.

- Musiikki jääköön arvoitukseksi, mutta se ei ainakaan ole Paula Koivuniemeä tai Iron Maidenia. Kanapasta on puolestaan osoittanut hyväksi ruoaksi pelipäivänä ja sitten ajoissa hallille, päättä Arkiomaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat