Suuri pettymys! Kaisa Mäkäräinen epäonnistui pahasti

Kaisa Mäkäräisen ammunta ei kulkenut kovassa lumisateessa ja tuulessa. Mari Laukkanen oli Suomen joukkueen paras pikakilpailussa.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen epäonnistui ampumahiihdon MM-kisojen 7,5 kilometrin pikakisassa. Mäkäräisen mitalihaaveet kaatuivat jo makuupaikkaan, sillä suomalainen ampui ohi kolme laukausta.

Suomalaisella oli suuria vaikeuksia myös pystypaikalla, ja ampumisen aloittaminen kesti pitkään. Lopputuloksena toiselta ampumapaikalta oli kaksi sakkokierrosta, joten kärkisijat jäivät haaveeksi.

Mari Laukkanen puolestaan onnistui makuupaikalla erinomaisesti, sillä kaikki viisi laukausta osui. Toiseen ammuntaan tultaessa Laukkasella oli mahdollisuudet vielä mitaliin. Ammunta kesti kuitenkin melko pitkään, ja pystypaikalta tuloksena oli kaksi sakkoa.

Laukkanen oli loppusijoituksissa sijalla 16 vajaan puolentoista minuutin päässä kisan voittanutta Marie Dorin Habertia perässä.

Mäkäräinen oli 35:s ja heikko sijoitus ei ollut hyvä sunnuntain takaa-ajoa silmällä pitäen. Suomalainen joutuu lähtemään kisaan kahden minuutin ja 20 sekunnin takamatkalta ranskalaiseen nähden.

Myös maailmancupin johtaja Valko-Venäjän Darja Domratsheva epäonnistui, sillä hän ampui kisassa Mäkäräisen tapaan viisi sakkoa ja jäi 25:nneksi.

Sanna Markkanen ampui kolme sakkoa, ja hän sijoittui 69:nneksi. Auli Kiskola oli viidellä sakolla 73:s.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat