Mäkäräisen romahdus oli pahin pikakisoissa yli viiteen vuoteen

Edellisen kerran Kaisa Mäkäräisen pikakilpailu oli sijoituksen perusteella mennyt yhtä pahasti penkin alle Vancouverin olympialaisissa 2010.

Kuva: Lehtikuva

Kaisa Mäkäräinen romahti Kontiolahden MM-kisojen 7,5 kilometrin pikakilpailussa poikkeuksellisen heikolle sijalle. Mäkäräinen oli kisan 35:s, eikä suomalaisen nimi ole löytynyt pitkään aikaan maailmancupissa tai arvokisoissa niin alhaalta tuloslistasta.

Lauantain kilpailun sijoitus oli Mäkäräiselle heikoin sitten marraskuun 2013, kun suomalainen oli Östersundin maailmancupin 15 kilometrin normaalikisassa 46:s.

Pikakisoissa Mäkäräisen sijoitus ei sen sijaan ole vuosikausiin valahtanut näin alas. Edellisen kerran Mäkäräinen oli sijaa 35 heikompi Vancouverin olympialaisissa 2010. Silloin Mäkäräinen oli sprintin 59:s.

Vancouverin olympialaisten ja Kontiolahden MM-kisojen väliin on mahtunut 51 sprinttikisaa. Tuona aikana Mäkäräinen on jäänyt sprinteissä 30 parhaan ulkopuolelle kahdesti: 2010 mc-kisassa Holmenkollenilla (sijoitus 31) ja 2012 mc-kisassa Östersundissa (sijoitus 35). Tämän lisäksi myös Sotshin olympialaisten sprintissä tuli pettymys, kun Mäkäräinen oli vasta 30:s.

Mäkäräinen hävisi lauantain pikakisan voittaneelle Ranskan Marie Dorin Habertille kaksi minuuttia ja 20 sekuntia. Näin ollen suomalaisen lähtöasemat sunnuntain takaa-ajoon ovat heikot.