Suora

 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

Kärppien salama-alku liikaa HIFK:lle - "Runkosarjavoitto merkki laajasta osaamisesta"

Kärpät aisti Raksilan hallissa vallinneen kevättunnelman ja palkitsi kannattajansa kauden vauhdikkaimmalla alulla.

urheilu
Ivan Huml, Kärppien hyökkääjä
Ivan Huml, Kärppien hyökkääjä Tomi Hänninen

Kahden ja puolen minuutin jälkeen isännät johtivat Ben Maxwellin ja Juho Keräsen maaleilla 2-0. Kun Esa Pirnes napautti vielä kahden miehen ylivoimalla ranteella aivan yläputkea nuoleskellen kiekon avauserässä maaliin, oli voittotaistelu käytännössä ohi. Ville Husso torjui avauserässä 14 kertaa, mutta teki tilaa toiseen erään Kevin Lankiselle. HIFK sai pienen toivonkipinän Yohann Auvitun kavennettua ajassa 26.57. Kärpät kuitenkin myllytti vahvasti ja iski ylivoimalla Mika Pyörälän toimesta 4-1.
Kolmannessa erässä peli meni sekavammaksi osin tuomareiden kadotettua hieman otettaan. Kärpät kuittasi lopulta 5-3 voitolla runkosarjan voiton. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäkeä miellytti kaksi ensimmäistä erää:

 • Todella hyvät tunnelmat. Pelattiin kaksi ekaa erää kauden parasta peliä.Oltiin tänään todella hyviä, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa.
 • Kun oli alla tappio Tapparalle, niin oli hienoa nähdä miten valmistautuminen tuotti tulosta. Keräsen maali kuvasti meidän peliä tänään erinomaisesti. Nelosketju oli taas hyvä, mutta laajalla rintamalla tuli onnistumisia.
 • Hienoa oli tottakai myös varmistaa runkosarjan voitto. Ei se ole toista kertaa peräkkäin mitenkään helppoa. Se on merkki meidän laajasta osaamisesta
HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen moitti omiaan pahoista virheistä:
 • Hävittiin tuohon alkuun. Kaksi isoa henkilökohtaista virhettä tuotti kaksi takaiskua. Meillä oli eilinen kova peli alla, mikä saattoi vaikuttaa. Husso otti hyviä koppeja, mutta hänelle tuli pieni loukkaantuminen, Siksi vaihdettiin maalivahtia.**
 • Tunteitakin pinnassa*
Kärppien kolmannen maalin tehnyt Esa Pirnes on päässyt vetreään kevätkuntoon. Hän sai maistaa hieman painiakin:
 • Hyvä peli. Haluttiin satsata starttiin. Pari tärkeätä maalille menoa ja sitä kautta maalia.Hallittiin kahta ekaa erää. Homma oli koko ajan kontrollissa. Kaveri vähän kaunisteli lopussa.
 • Meillä on ollut välillä vähän vaillinaisia pelejä. Tänään otettiin teemaksi tiivis viisikkopeli ja hetkeen tarttuminen. Se me onnistuttiin tänään tekemään. Pleijarit alkaa ja nyt pitää kiristellä jo viimeisiä ruuveja.
HIFK:n Juuso Puustinen iski maalin, mutta harmitteli joukkueensa alkua:
 • En haluaisi sanoa tätä, mutta ei oltu ihan valmiita. Kaikki oli hoidettu viimeisen päälle, matkustukset, ruokailut ja levot. Kärpät tuli todella kovaa ja me ei pystytty vastaamaan siihen.
 • Viimeinen erä oli pelailua. Johtavan joukkueen intensiteetti aina vähän löystyy, niin saatiin vähän kavennusta. Siihen ei pidä olla yhtään tyytyväinen. Ihan älytön määrä hommia on tehty, mutta maalinteko on ollut tuskaista. Vaikeudet voitetaan ja tullaan entistä kovempaa "sääleistä" mukaan.
Juhopekka Pietilä, Oulu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat