Suora

  • Painin MM, naisten vapaapainin semifinaaleita
  • Painin MM naiset 65 kg semifinaalit
  • Painin MM, vapaapainifinaaleita
  • Urheiluruutu

Jauhojärvi kolmas Salpausselällä, italialaisyllättäjä voittoon

Sami Jauhojärvi teki mainion hiihdon ja nousi Salpausselän 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Voiton vei Italian Francesco De Fabiani.

urheilu
Sami Jauhojärvi
Sami JauhojärviTomi Hänninen

Sami Jauhojärvi mainion nousujohteisen hiihdon Salpausselän 15 kilometrin kisassa. Hän oli koko matkan ajan 15 parhaan joukossa ja nosti sijoituksensa kärkikymmenikköön viimeisellä lenkillä.

- Lähdin hiihtämään niin, että olisin johtajan tuolissa loppuun saakka. Viidestä sekunnista se jäi kiinni, kun tuli pikku notkahdus, Jauhojärvi sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Dario Cologna ajoi kiinni Jauhojärveä kiinni, mutta ei saanut. Lahtelaistunut Jauhojärvi sanoikin, että Cologna oli hänelle hyvä kirittäjä ja uusista kotiladuista oli hänelle hyötyä.

- Tänään ei ollut herkkää. Se oli sellaista tasaisen jaksavaa. Kone olisi antanut enemmän, mutta lihakset eivät.

Voittoon hiihti todellinen yllätysnimi: Francesco De Fabiani. 21-vuotias italialainen on aikaisemmin hiihtänyt maailmancupin pisteille kahdeksan kertaa, mutta on parhaimmillaan ollut seitsemäs. Kazakstanin Aleksei Poltoranin nousi viimeisellä kilometrillä Jauhojärven ohi ja otti toisen sijan.

Ristomatti Hakola oli toinen suomalaisonnistuja. Hän aloitti vahvasti ja otti nimiinsä 1,2 kilometrin väliaikapisteen kärkiajan. Mutta vaikka Hakolan vauhtinsa hiipui loppua kohti kärkivauhdista, teki hän mainion hiihdon ja otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet normaalimatkalla 13. sijallaan.

Suosittelemme

Tuoreimmat