Kowalczyk toipui painajaismaisesta Vasaloppetin alusta - "Olin välillä varmaan 9000:s"

Puolan hiihtotähti Justyna Kowalczyk porhalsi 90 kilometrin mittaisella Vasaloppetilla ylivoimaiseen voittoon sunnuntaina.

urheilu
Justyna Kowalczyk
Justyna KowalczykTomi Hänninen

Kowalczyk oli helisemässä maailman suurimman yksittäisen maastohiihtokilpailun ensikertalaisena matkan alkutaipaleella. Kaoottinen alku ei kuulunut puolalaisen suunnitelmiin ja se oli hänen suurin kiirastulensa pitkälllä maratonmatkalla. Kowalczyk jäi alussa jumiin hitaampien hiihtäjien taakse ja kärsi silloin myös sauvarikoista.

32-vuotias hiihtäjätär oli pahimmillaan yli kolme minuuttia naisten kärkeä jäljessä, mutta sinnitteli loppua kohti omille teilleen voittaen 90 kilometrin pituisen matkan ajalla 4.41.02 - yli neljän minuutin marginaalilla toiseksi hiihtäneeseen Ruotsin Britta Johansson Norgreniin.

- Olin välillä varmaan koko joukon 9000:s. Joudin vain odottamaan ladulla, kun mitään ei ollut tehtävissä. Tämä oli yksi raskaimmista päivistäni ikinä. Ensimmäiset 70 kilometriä meni ihan kivasti, mutta viimeiset 20 kilometriä olivat sen sijaan kovia, Kowalczyk totesi.

Miesten matkalla Norja rohmusi kaksoisvoiton, kun Petter Eliassen ja Anders Aukland hiihtivät ajan 4.01. Tanskan kruununprinssi Frederik, 46, osallistui neljännen kerran Vasaloppetiin ja pääsi maaliin alle seitsemässä tunnissa.

- Rankka päivä kun ladulla oli niin paljon vettä. Välillä meno vaikutti ihan vesihiihdolta, kuvasi omaan suoritukseensa tyytyväinen Tanskan kuninkaallinen SVT:lle.

Heli Heiskanen oli parhaana suomalaisena 13:s (5.15.42) ja miesten puolella Antti Lampinen 21:s (4.22.28). Tulokset täältä (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: Aftenposten - Aftonbladet - SVT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat