Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kärppien ​kaikki pelaajat eivät edes tunteneet kahden maalin liigadebytanttia

Ilman muutamaa luottopelaajaansa pelannut Kärpät näytti tasonsa ja kuritti heikkoa Pelicansia.

urheilu
Julius Junttila kuvassa
Tomi Hänninen

A-nuorten maalipörssin voittanut Aku Kestilä sai unelma-alun liigauralleen Lahdessa.

Kärpät jätti merkityksettömästä ottelusta kotiin Mika Pyörälän, Lasse Kukkosen, Joonas Kemppaisen, Joonas Donskoin sekä Juho Keräsen ja Kestilälle tarjoutui näyttömahdollisuus.

Sen 20-vuotias laturi käytti hyväkseen ja iski kaksi osumaa Pelicans-vahti Janne Juvosen selän taa.

Pudotuspeleistä nuorukainen ei kuitenkaan suuria toiveita elättele.

- Tietenkin haluaisin pelata jatkossakin, mutta sehän riippuu valmentajista. Katsotaan, mitä he sanovat. Meiltä oli kovia kavereita nyt poissa kokoonpanosta.

Kestilä siirtyi Kärppiin B-juniorikäisenä Pyhäjoelta. Koko junioriuraansa hän ei ole omien sanojensa mukaan mikään maaliruisku ollut.

- Yleensä en ole tehnyt paljoa tehoja. Viime kaudella taisi tulla 18 pistettä. Olen tehnyt määrätietoisesti työtä ja laukaus on kehittynyt aika paljon, hän selvitti tämän kauden tehojaan 37 maalia ja 29 syöttöä A-nuorten 48 ottelussa.

Lauri Marjamäen mukaan Kestilä tuli harjoituksiin mukaan eilen. Aikaisemmin hän oli syksyllä ollut joitakin kertoja mukana edustuksen harjoituksissa.

- En tiedä, tunsivatko kaikki joukkueen pelaajamme edes minua ennen ottelua. Toisen erän jälkeen kopissa sanottiin, että saan tehdä kolmannenkin maalin, jos paikkaa tulee. Eivät mukaan olisi olleet pahoillaan, Kestilä heitti.

Pelicans kärsi yhdeksännen peräkkäistappionsa ja kymmenen häämöttää päätöskierroksella Raumalla Lukon vieraana.

Ulkomaalaisvahvistusten siirtyminen muualle ja epäonnistuneet hankinnat höystettynä loukkaantumissumalla tekivät lahtelaisten kaudesta synkän.

- Joukkuehenki on ollut hyvä, vaikka pelaajia on lähtenyt ja osa loukkaantunut. Kaikkien muualle lähteneiden kanssa ollaan oltu koko ajan yhteydessä ja he ovat tsempanneet meitä, summasi Taavi Vartiainen tunnelmia masentavan tappioputken keskellä.

Jari Haapala, Lahti

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat