MM-kisat näkyvästi esillä Joensuun keskustassa: "Joutunut vähän englantiakin puhumaan"

Kisailme on näkyvästi esillä keskustan liikkeiden näyteikkunoissa. Urheilukaupoissa myyjät ovat täystyöllistettyjä, mutta kaikkialla kisahuuma ei näy yhtä selvästi.

Joensuun Intersportin myyjät Tuukka Renkman (vas.) ja Sami Voutilainen ja kisapipot. Kuva: Suvi Hakkarainen / Yle

**KONTIOLAHTI. **Joensuun keskustan katukuvaa koristavat lukuisat MM-kisailmeellä koristellut näyteikkunat. Osassa liikkeistä kisat ovat näkyneet selvästi lisääntyneinä asiakasmäärinä.

- Paljon on ulkomaalaisia ja joutunut vähän englantiakin puhumaan. Erityisesti kisat ovat näkyneet suksikaupassa, voiteita on mennyt paljon, kertoo torin laidalla sijaitsevan Intersportin myyjä Sami Voutilainen.

Liikkeessä MM-kisat ja kisavieraat on huomioitu erilaisilla kampanjoilla. Hintoja on alennettu esimerkiksi voiteiden ja lämpimien takkien ja kenkien osalta. Kaikista suosituin tuote löytyy kuitenkin pipohyllystä.

- Musta Kaisa-pipo loppui jo aika ajoissa. Niillä on ollut tosi paljon kysyntää ja sieltä tuli jo lisäystä meillekin. Ne ovat olleet varmaan yksi suurin tuote, mitä on mennyt, Voutilainen paljastaa.

Kaikissa liikkeissä ei vielä ruuhkia

Kisaturistien tie vie urheilukauppaan helpommin kuin muihin kisailmeellä varustettuihin liikkeisiin. Tämän on havainnut myös kauppakeskus Iso Myyssä sijaitsevan Kulta-Nallen yrittäjä Heli Lillunen.

- Panostettu on, ikkunaan on hankittu teippaukset ja olemme kaikkialla mukana. Netissä näymme kauppakeskuksen tiimoilta, mutta panostukset eivät ole aivan tuottaneet sitä tulosta, mitä toivoimme, Lillunen harmittelee.

Koruliikkeen ikkunat on näkyvästi teipattu, mutta toistaiseksi kisaturistit eivät ole piristäneet muutenkin tähän aikaan vuodesta hiljaista myyntiä.

- Vähän surullinen ilme on nyt, mutta ajatellaan vielä positiivisesti. Kisat kuitenkin kestävät vielä tämän viikon, Lillunen hymyilee.

Erityisesti ulkomaalaisia kisavieraita ajatellen liikkeestä löytyy kisojen ajan tarjouksia suomalaisista korusarjoista. Yrittäjälle kisahuumaan mukaan lähteminen oli selvä asia.

- Kun näin kiva tapahtuma Joensuuhun järjestetään, niin totta kai silloin pitää olla mukana yrittäjänä ja yrittäjäjärjestön jäsenenä. Saataisiin se hyöty irti ja lisää näkyvyyttä, ihmisille tietoon, että olemme olemassa.