Mäkäräinen saa MM-mitalin lisäksi palkinnoksi kristallipallon

Normaalimatka on ollut tällä kaudella Kaisa Mäkäräiselle hyvä matka. Mäkäräinen on tottunut menestymään myös Kontiolahdella.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenEPA

Tämän kauden maailmancupissa on kilpailtu kaksi kertaa normaalimatkoilla ja Kontiolahdella kisattiin kauden viimeinen normaalikisa. Kaisa Mäkäräinen voitti helmikuussa Oslossa ja sijoittui kauden avausviikonloppuna Östersundissa toiseksi. Mäkäräinen voitti maailmancupin normaalikilpailun kristallipallon itselleen, sillä Domratsheva oli Kontiolahden MM-kisoissa vasta 16:s.

Mäkäräinen on ottanut uransa aikana maailmancupissa kaksi voittoa ja kakkossijaa normaalimatkoilla. Ensimmäisen maailmancupin voittonsa hän otti tällä matkalla Nove Mestossa tammikuussa vuonna 2012 ja toisen viime helmikuussa Oslossa.

MM-kilpailuissa Mäkäräinen ei ennen Kontiolahden kisoja ollut menestynyt normaalimatkalla. Hänen paras sijoituksensa oli kahdeksas sija, jonka hän saavutti sekä vuonna 2007 Antholzissa että 2013 Nove Mestossa. Olympiakisoissa Mäkäräinen sijoittui Sotshissa yhdeksänneksi.

Joensuussa asuva Mäkäräinen on harjoitellut Kontiolahdella jo vuosikausia ja tietää stadionin metkut. Hän onkin voittanut paikkakunnalla neljä maailmancupin osakilpailua, joista kolme tuli viime kaudella. Tuolloin Mäkäräinen oli ykkönen niin kahdessa pikakilpailussa kuin takaa-ajossakin. Vuonna 2012 hän voitti takaa-ajon maailmancupin osakilpailun Kontiolahdella. Normaalimatkalla hän ei ole aikaisemmin kansainvälisissä kisoissa Kontiolahdella menestynyt.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat