Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Urheiluruutu
  • Kuka olisi uskonut
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix special
  • Dota 2: The International

Kommentti: Jokerit kompastui TsSKA:n "kuoleviin joutseniin"

Jääkiekko-ottelu kestää aina vähintään 60 minuuttia. Jokerien on syytä muistaa tämä jatkossa.

urheilu
Ossi Väänänen
Ossi VäänänenTomi Hänninen

Erkka Westerlundin suojatit nostivat tasoaan roimasti Dinamo Minsk-sarjasta, mutta eipä sekään riittänyt Moskovassa.

Jokerit kaatui kahteen asiaan. Riku Hahlin johtaman kentän yksi ainoa ponneton puolustuspään vaihto 50. minuutilla antoi siiman vastustajalle, joka tarttui heti täkyyn kaventaen numerot 1-2:een. Iso, punainen pyörä nytkähti tästä liikkeelle.

Toinen iso virhe oli se, että Ossi Väänänen lähti rajusti taklaamaan kumarassa jo valmiina ollutta vastustajaa, kun joukkueella oli johtoasema ja ottelua oli jäljellä enää runsas kaksi minuuttia. Miksi antaa edes vastustajalle mahdollisuuden ylivoimaan?

Mikseivät tuomarit tarkistaneet Aleksandr Radulovin luistimesta kimmoneen 1-2-kavennuksen oikeellisuutta videoilta? Ossi Väänäsen raju taklaus osui vastustajaa olkapäähän - ei päähän, niin kuin tuomarit päättivät 5+20 -minuutin tuomiossaan.

TsSKA otti käyttöön takaa-ajoasemassa "kuolevat joutsenet" ja sai niillä haluamansa ylivoimat, joilla nousi Jokerien otteesta 3-2-voittoon. Kotijoukkueen pelaajat tiesivät, että tuomarien on vaikea pitää pillit taskussa, kun pelaajat alkavat makoilemaan taklausten jälkeen tuskallisen näköisinä jään pinnassa.

Semir Ben-Amorin puhdas perstaklaus toi ensin jäähyn, kun Jevgeni Korotkov haistoi jäähyn paikan Jokereille. Nikolai Prokhorkin pisti vielä paremmaksi. Selkä edellä, pää kumarassa odottamaan vastustajan (Väänäsen) taklausta, jonka jälkeen asiaan kuuluva makoilu päälle.

Kun panokset ovat äärimmäisen kovat, kaikki keinot ovat tietysti sallittuja. Lajille ja sarjalle on kuitenkin huonoa propagandaa, että Dmitri Kvartalnovin hieno joukkue raapi ulkomaalaisjoukkueesta tärkeän voiton "kuolevien joutsenien", eli filmaamisten avulla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat