Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Ukrainan tilanne vakavoittaa urheilijat: "Yritän laittaa kaiken energiani urheiluun"

Valj Semerenko on joutunut pärjäämään tällä kaudella maailmancupissa ilman siskoaan Vita Semerenkoa. Lisähuolia on tuonut kotimaa Ukrainan tilanne.

urheilu
Kaisa Mäkäräinen, Darja Domratsheva ja Valj Semerenko
Valj Semerenkoa (oik.) huolestuttaa kotimaan tilanne.AFP / Lehtikuva

Valj Semerenko juhli ampumahiihdon MM-kisoissa pikakilpailun pronssia, vaikka vielä viime kauden jälkeen ei ollut varmuutta, jatkuuko hänen uransa huipputasolla. Maailmancupin kokonaistilanteessa neljäntenä oleva Semerenko, 29, oli vähällä laittaa monot naulaan Sotshin olympialaisten jälkeen.

- Viime kausi oli minulle suuri panostus olympialaisten takia. Annoin kaikki energiani ja voimani olympialaisissa. Sen jälkeen minun oli todella vaikea löytää motivaatiota urani jatkamiseen, Semerenko kertoo Biathlonworldin haastattelussa.

Lopulta palo urheiluun kuitenkin löytyi, ja nyt Semerenko kertoo olevansa hyvin onnellinen paluustaan. Kausi on kuitenkin ollut hyvin erilainen, kuin aiemmat.

Omaan urheilu-uraan keskittymistä on haitannut se, että kaksoissisko Vita Semerenko jätti tämä kauden kokonaan väliin selkäongelmien takia.

- Siitä lähtien, kun Vita jätti kauden väliin, minulla on ollut vaikeaa. Tätä ennen en ole koskaan ollut yksin ilman perhettäni. Sisareni on aina ollut mukana ja on ollut mukavaa, kun perheenjäsen on ollut rinnalla. Pohdinkin, miten minulle käy, pärjäänkö täällä vai en, Semerenko paljastaa.

Ukrainalaisen kausi on ollut vaikea ja lisämurheita on aiheuttanut kotimaan kriisi.

- Yritän laittaa kaiken energiani urheiluun tässä ympäristössä, mutta Ukrainan tilanne on hyvin vaikea ja hankala minulle henkisesti, koska perheeni ja ystäväni ovat yhä kotona, Semerenko kertoo.

Semerenkon mukaan maailmancupin kiertueella Ukrainan tilannetta ei ajattele niin paljon, kun saatavilla on kaikkea mitä tarvitsee – ruokaa ja vaatteita. Tulevaisuus kuitenkin mietityttää.

- Välillä tulee kuitenkin hetkiä, jolloin miettii, mitä tulevaisuus tuo. Maan tilanne on vaikea ja toivon vain, että se päättyisi mahdollisimman pian, Semerenko toteaa.

Lähteet: Biathlonworld

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat