Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Onnellinen Kimi on nopea kuljettaja

Yle Urheilun asiantuntijan  Jukka Mildhin mukaan Kimi Räikkösellä on nyt asiat hyvin niin siviilissä kuin töissä, mikä näkyy radalla vauhtina.

urheilu
Kimi Räikkönen
EPA

F1-kuljettaja Kimi Räikösellä on takanaan uransa huonoin kausi, mutta nyt suomalaiskuljettajan asiat ovat hyvin niin kotona kuin varikolla.

- Onnellinen mies on onnellinen kuljettaja ja onnellinen kuljettaja on nopea kuljettaja. Kimillä on elämässään asiat aika hyvin sekä siviilipuolella että töissä. Tallin organisaatio on muuttunut aikalailla ja sen ansiosta on saatu aikaan paljon parempi autokonsepti kuin viime vuonna, Jukka Mildh sanoo.

Ferrarin organisaation muutoksista saadut tulokset on nähty jo testeissä.

- Tallissa on ratkaistu merkittävä ongelma, joka Ferrarilla oli viime vuonna – moottoriteho on lisääntynyt merkittävästi viime vuodesta. Sen näki jo testeissä, että auto kulkee ihan eri tavalla.

Mildh uskoo, että moottorin lisäksi muutoksilla on ollut positiivisia vaikutuksia myös suomalaiskuljettajan asemaan tallissa.

- Tallin sisäinen dynamiikka on muuttunut Kimille paljon suotuisammaksi, kun Vettel tuli mukaan. Laittaisin Kimin ja Vettelin samalle viivalle, vaikka Vettel on ajanut neljä maailmanmestaruutta. Tallin sisällä he ovat aikalailla samalla viivalla varsinkin verrattuna siihen, mikä oli Alonson asema tallissa viime vuonna Kimiin verrattuna.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat