Janne Korpi sinetöi freestyle-lajien maailmacupin voiton - "Harmittaa"

Suomalaisilla oli komea päivä, kun Tshekin Spindleruv Mlynissä laskettiin lumilautailun freestyle-kauden päätöskisat.

Janne Korpi (arkistokuva) Kuva: EPA

Maailmancupin viimeisen slopestylen kisan voittoon laski pistein 94,25 Sveitsin Lucien Koch. Suomalaislautailijat ottivat seuraavat sijat, sillä Janne Korpi oli toinen pisteillä 93,00 ja Petja Piiroinen (89,25) hienosti kolmas.

Samalla Korpi sinetöi slopestyle- ja freestylen kokonaiskilpailujen voiton, kun Piiroinen tuli molemmissa toiseksi. Kokonaiskisan voitto oli kokeneelle Korvelle jo uran kolmas.

- Kiva lopettaa kausi näin. Pakko silti myöntää, että kisan jälkeen harmitti - sen verran voittajaluonne olen, Korpi kertoi liiton tiedotteessa.

- Ihan en puhdasta laskua saanut, mutta kaikki vastaan tulleet sanoivat, että minun olisi kuulunut voittaa. Tuomaroinnille en jaksa jossitella, mutta harmittaa, etten ihan täydellistä rania saanut aikaiseksi, Korpi totesi.

Naisten puolella Ella Suitiala laski kolmanneksi pisteillä 76,25. Kilpailun voittoon laski pisteillä 88,50 Alankomaiden Cheryl Maas, joka juhli myös kokonaiskilpailun voittoa. Suitiala nousi slopestylen kokonaiskilpailun kolmanneksi päivän tuloksen myötä.

Lumilautacrossin puolella suomalaisten päivä oli synkempi. Anton Lindfors ja Jussi Taka jäivät Sveitsin Veysonnaz’ssa ensimmäisen erään, kun kumpikin oli omassa laskussaan viimeinen.