Semerenkon unelmasta tuli totta: ”Tärkeää paitsi minulle, myös kotimaalleni”

Ukrainan Valj Semerenko otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen maailmanmestaruuden Kontiolahden yhteislähtökilpailusta.

urheilu
Valj Semerenko
Valj SemerenkoTomi Hänninen

*KONTIOLAHTI. *Ampumahiihdon MM-kisojen naisten päätösmatkalla voittoon hiihtänyt Ukrainan Valj Semerenko pääsi podiumilla huokaisemaan helpotuksesta. Kausi on ollut vaikea, mutta yhteislähdön MM-kulta kruunaa tehdyn työn.

- Olen nyt maailmanmestari ja olen siitä todella iloinen, Semerenko sanoi kilpailun jälkeen.

Tämä oli minun päiväni ja olin tänään todella onnekas. Kaikki olisivat voineet ampua puhtaasti, mutta minä onnistuin siinä.

Valj Semerenko

Vaikeuksia ukrainalaisen kauteen ovat tuoneet kaksoissisko Vita Semerenkon jääminen pois maailmancupin kiertueelta ja epävakaa tilanne kotona Ukrainassa.

- Tämä on tärkeää paitsi minulle, myös kotimaalleni. Tämä on todella tunteellinen hetki, Semerenko kertoi.

Semerenko oli yksi kolmesta urheilijasta, jotka onnistuivat ampumaan kaikki neljä paikkaa puhtaasti. Toiseksi hiihtänyt Franziska Preuss ampui yhden ohilaukauksen ja MM-pronssia ottanut Karin Oberhofer kaksi.

- Tämä oli minun päiväni ja olin tänään todella onnekas. Kaikki olisivat voineet ampua puhtaasti, mutta minä onnistuin siinä, Semerenko viittasi loistaviin olosuhteisiin.

Semerenko voitti Sotshin olympialaisissa kultaa naisten viestissä ja nyt hän on myös maailmanmestari. Kontiolahdella Semerenko hiihti myös pikakilpailun MM-pronssille.

- Se on hienoa. Kun aloitin ampumahiihdon, unelmoin siitä, että voisin olla maailmanmestari ja olympiavoittaja. Nyt olen molempia, Semerenko iloitsi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat