Robert Helenius on haastettu oikeuteen

Sauerland on haastanut Robert Heleniuksen oikeuteen. Talli ei halua suomalaisen nyrkkeilevän ensi lauantaina Tallinnassa.

urheilu
Nyrkkeilijä Robert Helenius ottelutilanteessa.
EPA / Jens Wolf

Saksalainen nyrkkeilytalli Sauerland on haastanut suomalaisnyrkkeilijä Robert Heleniuksen oikeuteen. Heleniuksen asiamies, oikeustieteen tohtori Kari Uoti vahvisti Yle Urheilulle, että Sauerland on jättänyt haastehakemuksen Ahvenanmaan käräjäoikeuteen liittyen Heleniuksen tulevaan nyrkkeilyotteluun.

Talli ei halua antaa Heleniuksen otella 21. maaliskuuta Tallinnassa, koska se katsoo osapuolten välisen sopimuksen olevan yhä voimassa. Helenius on irtisanonut sopimuksen yksipuolisesti. Uoti ei yksilöinyt Yle Urheilulle, mitä vaatimuksia Sauerlandilla on Heleniuksen suhteen.

Asiaa ei käsitellä oikeusistunnossa vaan kumpikin osapuoli esittää oman näkemyksensä asiaan ja Ahvenanmaan käräjäoikeus ratkaisee tapauksen niin sanottuna kansliapäätöksenä. Asianosaisia ei kutsuta Uotin mukaan paikan päälle oikeuteen.

Uoti ei myöskään osaa sanoa käsittelyn ajankohtaa tai milloin mahdollinen päätös tulee. Heleniuksen on määrä otella unkarilaista Andras Csomoria vastaan ensi lauantaina Tallinnassa. Ottelu on suomalaisen ensimmäinen yli kahteen vuoteen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä STT/Aamulehti.

Korjaus klo 21.16: Uoti ei ole asianajaja vaan Heleniuksen asiamies.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat