Kommentti: Harmaavarpusesta SM-liigan väriläiskäksi

Petri Matikainen ja Pasi Nurminen on parasta, mitä Pelicans voisi toivoa surkean kauden jälkeen, Yle Urheilun Timo Uusitalo kirjoittaa.

urheilu
Pasi Nurminen ja Petri Matikainen
Niko Rönkkö / Yle

Pasi Nurminen ei kelvannut Pelicansin vastuuvetäjäksi vielä jokin aika sitten, mutta tällä kertaa lahtelaisseuran hallitus näytti vihreää valoa seuran suurimmalle yksittäiselle omistajalle kun pakettiin kuului myös Petri Matikainen.

Vaikkei Nurminen ole vieläkään pussinokkien vastuuvalmentaja, niin hänen panoksensa Matikaisen rinnalla on käytännössä yhtä iso ja ratkaiseva.

Kaksikon kemiat osuvat harvinaisen hyvin kohdilleen, eikä liigakaukaloihin voisi vapailta markkinoilta värvätä valovoimaisempaa valmentajaduoa. Pelicans ei pysty millään pröystäilemään budjetillaan Liigan jättiläisille, mutta nyt puikoissa on sellainen kaksikko, joka pystyy hinaamaan keskivertojoukkueen parrasvaloihin ja pitkälle kevääseen.

Pelicans ei ole enää työpaikka, johon tullaan virkamiesasenteella töihin. Vaatimustaso ja pelaamisen palo ovat jatkossa elementit, joista tunnistaa turkoosinvärisen liigamiehistön. Uskottavuus palasi kertaheitolla maaliskuun aurinkoisena päivänä Lahteen.

Harmaa arki on mennyttä kauraa - niin Pelicansin kannattajille kuin lehdistön penkkejä kuluttaville ahtereille. Varhaisen joululahjan takia Pelicans pysyy jatkossa tiuhaan otsikoissa ja tarjoaa väistämättä suuria elämäksiä sidosryhmilleen ja samalla koko SM-liigaperheelle.

Karismaattinen ja tulisieluinen valmennuspari ei jätä ketään kylmäksi. Toinen tarjoaa aina auttavaa kättään, mikäli pitkän kauden aikana toisen pitää tarvittaessa nousta maantasolta jaloilleen. Homma siis toimii.

Minulla oli kunnia seurata Leijonien MM-kultakeväänä 2011 Pelicansin tuoreen valmennuskaksikon arkisia puuhia sekä sitä intohimoa ja rentoa tekemisen meininkiä, mikä tarttui välittömästi maajoukkuepelaajiin. Leijonapelaajien itseluottamus kasvoi Bratislavassa päivä päivältä ja loppu onkin suomalaista jääkiekkohistoriaa.

Kolmeviikkoinen projekti sujui vajaa neljä vuotta sitten onnellisten tähtien alla ilman suurempia kuoppia. Kolmen vuoden liigaprojekti on kuitenkin täysin eri asia. Jälkimmäisessä tarvitaan sopivassa suhteessa keppiä - ja myös porkkanaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat