Suora

  • E-jalkapallon Suomen cup
  • Urheiluruutu
  • Digital Racing eSM 2021
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Suomalaiskiekkoilijat ovat välttyneet some-kohuilta - "Täytyy koputtaa puuta"

Sinuhe Wallinheimo ei näe tarvetta kiekkoväen laajamittaiselle sosiaalisen median koulutukselle.

urheilu
Kuvakaappaus Facebookista.
Yle

Moni taustavaikuttaja on varpaillaan, kun urheilija viestii tuhansille, tai kansainvälisten supertähtien kohdalla jopa miljoonille lukijoille pitkälti ilman suodatinta. Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo kuitenkin luottaa SM-liigapelaajien harkintakykyyn.

- Se pitää muistaa, että lähetetty twiitti ei saa painaa mieltä nukkumaan mennessä. Se, kuinka paljon siellä kannattaa huomioida omaa joukkuetta ja valmentajaa tai vastustajaa, on hyvin veteen piirretty viiva. Olen kuitenkin hyvin luottavainen sen suhteen, että pelaajat tietävät hyvän maun rajan, Wallinheimo kertoo.

Pelaajayhdistys tai Jääkiekkoliitto eivät kouluta pelaajia sosiaalisen median käyttäytymisen suhteen. Wallinheimon mielestä etiketti on hyvin hallussa jo nykymallissa, jossa ohjeet tulevat lähinnä omalta joukkueelta.

- Sen suhteen voi olla eri vivahteita. Jotkut valmentajat voivat olla hyvinkin kriittisiä sosiaalisen median käytön suhteen ja sitä kautta vaimentaa pelaajienkin ääntä. Joku taas voi olla hyvinkin suopea. En usko, että asiaa kannattaa viedä liigan tai liiton tasolle. Mieluummin teemme niin, että jokainen joukkue kasaa vuoden alussa omat käyttäytymisohjeensa.

Pelaajayhdistyksessä ei ole erityisemmin keskusteltu siitä, mitä somessa pitäisi tai ei pitäisi tehdä. Tili sosiaalisessa mediassa on henkilökohtainen viestinnän väline, jossa pitäisi pärjätä maalaisjärjellä.

- Hyvät käytöstavat ovat äärimmäisen tärkeitä siinäkin maailmassa ja toistaiseksi, täytyy koputtaa puuta, olemme välttyneet jääkiekkoilussa some-kohuilta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat