Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ampumahiihtäjät väistelevät varpusia Hanti-Mansijskissa

Ampumahiihdon maailmancup huipentuu Hanti-Mansijskissa, Venäjällä. Ampumahiihtokaruselli siirtyi läntiseen Siperiaan suoraan MM-maisemista Pohjois-Karjalasta.

urheilu
Hanti-Mansijskin ampumahiihtostadion
Hanti-Mansijskin ampumahiihtostadionJohannes Oikarinen / Yle

HANTI-MANSIJSK. Joensuun lentoasemalla riitti maanantaina vilskettä. Kolme koneellista urheilijoita, joukkueiden jäseniä, mediaa ja muuta väkeä siirtyi tilauslennoilla noin parisentuhatta kilometriä itään siperialaiseen Hanti-Mansijskin kaupunkiin maailmancupin päätökseen.

Paikka on ampumahiihtäjille tuttu, onhan oljykenttien keskellä sijaitseva kaupunki isännöinyt MM-kisoja vuosina 2003 ja 2011. Lisäksi Hanti-Mansijskin ampumahiihtostadionilla järjestetään säännöllisesti maailmancupin kisoja.

- Matka meni ihan hyvin. Tänne on tultu vuosien saatosta vähän joka suunnasta. Pari vuotta sitten tultiin Sotshista ja MM-kisoihin lennettiin aikanaan Keski-Euroopasta. Tämä meni sujuvammin, neljättä kertaa Hanti-Mansijskissa kilpaileva Mari Laukkanen arvioi.

- Matka meni rutiinilla. Joensuun kentällä työntekijät hoitivat hommat tosi näppärästi. Matka kesti vain kaksi ja tuoli tuntia. Pelottavan lähellä ollaan Joensuuta. Piti ihan kelloa katsoa, kun perille tultiin, että ollaanko jo perillä, Kaisa Mäkäräinen naureskeli.

"Elämä rajoittuu aika pienelle alueelle"

Ampumahiihtäjät eivät kisareissujen aikana juuri ehdi tutustua kisakaupunkeihin ja kyliin. Hanti-Mansijskista suomalaisilta löytyy hieman kokemuksia.

- Vähän on käyty juoksemassa autojen ja loskan seassa. Eilen kävin katsomassa kaupassa, että ei ole enää suomalaistuotteita hyllyssä. Perinteisesti on haettu kaupasta vähän parempaa jugurttia ja muuta. Nyt joutui toteamaan, että uutiset pitivät paikkaansa. Ei ole suomalaisia maitotuotteita. Ihan syödäksemme on toki saatu, Mäkäräinen kertoili.

- Ihan hieno paikka, luulin pahemmaksi. Positiivinen yllätys. Ruokakaupassa toki varpuset lentelevät, joten ei hirveästi tee mieli ostaa irtotuotteita. Kyllä visusti pitää olla muovissa ruoka, että uskaltaa syödä, Olli Hiidensalo aprikoi.

- Meidän elämä rajoittuu aika pienelle alueelle. Aamulenkki, ruokakauppa, hotelli. Siinäpä ne. Venäjällä kun ollaan, niin kannattaa käydä katsomassa paikalliset kirkot. Ne ovat varmasti hienoimpia nähtävyyksiä. Ja hieno stadion, Laukkanen tuumii hetken mietinnän kisapaikan kohokohtia.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat