1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Lentopallouransa lopettanut entinen maajoukkuepelaaja Tuomas Tihinen miettii jo valmentajaksi ryhtymistä

Tunteet nousivat pintaan Tampereen Isku-Volleyn Tuomas Tihiselle keskiviikkona Sastamalassa. Sähköinsinöörin työt ja tuleva perheenlisäys auttavat kaksinkertaista Suomen mestaria tarttumaan arkeen pelien loputtua.

Tuomas Tihinen

Tampereen Isku-Volleyssa lähes 20 vuotta pelannut Tuomas Tihinen päätti uransa eilen Sastamalassa. Tihisen viimeiseksi otteluksi jäi puolivälieräottelu VaLePa:a vastaan. Tunteet nousivat pintaan ottelun jälkeen.

– Kiitin omaa joukkuetta, pelaajia, valmennusta ja johtoa. Isku-Volley on ollut minulle toinen perhe melkein kaksikymmentä vuotta, Tihinen sanoo.

Vammala voitti ottelun erin 3-0 ja jatkaa puhtaalla pelillä välieriin. Tihisen mukaan tamperelaisjoukkueen kokemattomuus näkyi ottelussa.

– Olimme valmiita ja veimme alkua, mutta lopussa vastustajan rutiini näkyi, eikä meidän pelimme pysynyt kasassa, Tihinen sanoo.

Aikaa perheelle

35-vuotias Tihinen päätti jo viime kesänä, että ura loppuu tähän kauteen. Hänellä on siis ollut aikaa totutella ajatukseen pelien päättymisestä.

– Sitä on ajatellut koko vuoden ja työstänyt alitajuisesti, Tihinen sanoo.

Tihinen miettii pitkään, kun häneltä kysyy, miksi päätös lopettamisesta kypsyi juuri viime kesänä.

– Pitää perheellekin antaa aikaa, enkä enää paremmaksi pelaajaksi tule, Tihinen sanoo.

Tihinen kertoo, että tulossa on perheenlisäystä.

Suomen mestaruudet huippuhetkiä

Tihinen voitti Iskussa kaksi Suomen mestaruutta ja pelasi myös maajoukkueessa. Suomen mestaruuksia Tihinen pitää uransa huippuhetkinä.

Suurimmat pettymykset liittyvät loukkaantumisiin. Akillesjännevamma katkaisi alkuunsa Tihisen ammattilaisuran Ranskassa kaudella 2006–2007. Sama vamma haittasi myös viimeiseksi jäänyttä kautta.

– Niihin ei voi vaikuttaa. Ne ovat sitä urheilun draamaa. Siksi onnistumiset tuntuvat niin hyvältä, Tihinen sanoo.

Valmentajaksi ryhtyminen kiinnostaa

Lentopallouran jälkeistä elämää helpottaa se, että Tihinen on tehnyt sähköinsinöörin töitä pelaamisen rinnalla jo kymmenkunta vuotta. Suomessa harva lentopalloilija pelaa ammatikseen.

– Ei edes osaa ajatella, miten vaikeaa lopettaminen olisi, jos ei olisi 20 vuoteen ollut mitään muuta kuin urheilu, Tihinen sanoo.

Tihinen pitää mahdollisena, että tulevaisuudessa hän palaa lentopallon pariin valmentajana. Hänen mielestään olisi järkevää yrittää antaa jotakin takaisin lajille, joka on antanut hänelle niin paljon.

Mitään sen tarkempaa ei kuitenkaan vielä ole suunniteltu eikä sovittu.