Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Martin Fourcade palasi tasolleen – maailmanmestari floppasi

Ranskan Martin Fourcade palasi Kontiolahden MM-kisojen jälkeen takaisin tasolleen ja aloitti ampumahiihdon maailmancupin päätösviikonlopun pikakilpailun voitolla. Samalla ranskalainen otti entistä vahvemman otteen kokonaiskilpailun voitosta.

urheilu
Martin Fourcade
Martin FourcadeTomi Hänninen

Kontiolahden MM-kisojen pikakilpailu oli pelkkä muisto vain, kun ampumahiihdon maailmancupin päätöskisat aloitettiin Hanti-Mansijskissa. Koko MM-kisojen mitalikolmikko jäi palkintokorokkeen ulkopuolelle. Johannes ja Tarjei Boe sekä Kanadan Nathan Smith sortuivat kaikki sakkokierroksiin, joihin ei päivän voittotaistelussa ollut varaa.

Sen sijaan yhdestä MM-kullastaan huolimatta hieman alavireisesti Kontiolahdella kilpaillut Ranskan Martin Fourcade palasi tasolleen. Fourcade ampui nollat molemmilta ampumapaikoilta ja piti jälleen nopeinta vauhtia myös suksilla. Hän oli 13 sekuntia nopeampi kuin nollat ampunut kisan kakkonen, Venäjän Anton Shipulin. Saksan Benedikt Doll nousi kaksikon seuraksi palkintokorokkeelle, vaikka kiersikin yhden sakkoringin.

Pikakisan voitollaan Martin Fourcade vankisti entisestään asemaansa kokonaiscupin kärjessä vaikka ei vielä käytännössä varmistanutkaan voittoaan. Kun Fourcaden ja toisena olevan Shipulinin tässä vaiheessa kaksi heikointa tulosta poistetaan, on ranskalaisen etu 102 pistettä. Kahdessa viimeisessä kisassa jaetaan enää enintään 120 pistettä.

Johannes Boelle kolme sakkokierrosta olivat kalliita, sillä hän oli vielä taistelemassa sprintticupin voitosta Fourcaden kanssa. Mutta norjalaisen maailmanmestarin kompuroidessa, Martin Fourcade vei cupin nimiinsä 62 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Saksan Simon Schemppiin. Schempp sortui hänkin kahteen sakkokierrokseen pystypaikalta ja oli päivän kilpailussa 16. Silti hän nousi cupin kokonaispisteissä toiseksi ohi Johannes Bön, joka notkahti pahasti ja jäi 60:n parhaan huonommalle puolelle eikä näin ollen pääse mukaan edes huomiseen takaa-ajoon.

Suomalaisista Olli Hiidensalo ampui vain yhden sakkokierroksen, mikä tuli pystypaikalta. Suksilla hän kuitenkin hävisi vajaa puolitoista minuuttia, eikä yltänyt maailmancupin pisteille. Hiidensalo on lopputuloksissa 49:s, joten huomiseen takaa-ajokisaan suomalainen kuitenkin pääsee mukaan.

Mikael Koivunen ampui peräti kolme laukausta ohi pystypaikalla ja hän oli lopputuloksissa 86.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat